avatar

Mabel Llevat, nova redactora a EF

El dia de la visita a l’exposició del Winnogrand a FotoColectania varem poder conèixer a la Mabel Llevat . Ella s’incorpora aquesta setmana a les tasques de redacció i els seus articles els podrem veure durant el cap de setmana. Com veureu la Mabel es una gran entesa i segur que pot aportar molt al desenvolupament d’espaifotografic. La Mabel és fotògrafa, comissaria i critica d’art de fotografia. Ella mateixa ens ho explica amb més detall.

La Favorita, Mabel Llevat

"Niño con paloma", Mabel Llevat

El meu treball s’ha orientat durant anys cap a l’organització d’exposicions de fotografia i la investigació històrica i sociològica sobre el medi, oferint la possibilitat de conèixer el camp fotogràfic des de diferents angles i de continuar avui a Barcelona sota el nom de La Favorita. Aquest projecte aglutina una sèrie d’esdeveniments com l’organització i desenvolupament d’activitats vinculades a la fotografia, que van des de la concepció i producció de l’obra fins a la realització de tallers i la coordinació i curadoria d’exposicions, que en un futur planeja comptar amb el seu propi espai físic dedicat a la gestió de negocis relacionats amb la fotografia, nacional i internacionalment.

Haver aconseguit treballar en l’organització d’exposicions per a diferents institucions de renom ha estat en molts casos un repte però també va significar l’aprenentatge sobre les diverses metodologies de treball i les diferents cultures que s’uneixen sota un mateix signe: la passió per la fotografia. En aquest treball s’inclou la realització de tallers per al Centre de la Fotografia de Caracas, la Fototeca de Cuba, el Mes de la Foto de París, el Festival de la Fundació Paix a Guatemala, el Centre Cultural d’Espanya a l’Havana, la Galeria Oberta de les reixes de Chapultepec de Mèxic i l’exposició de la meva obra personal a galeries privades com Metis d’Amsterdam, la galeria de la Universitat de Lake Forest College a Illinois, la participació en Mujheroes, exposició conjunta amb artistes de Catalunya a Cuba, patrocinat per La Casa Groga i el maig d’aquest any l’organització i participació com a artista a l’exposició titulada Territoris Intangibles a la Galeria Albertina de Chiapas, Mèxic.

"Toque", Mabel Llevat

També ha estat una gran experiència treballar al costat de col·leccionistes que es dediquen exclusivament o principalment a l’àrea fotogràfica, en la gestió de negocis i en el maneig de col·leccions tant privades com públiques. El que ha significat per a mi un aprenentatge sobre aspectes comercials com la taxació de l’obra fotogràfica, la seva participació en subhastes, el naixement i conformació d’una col·lecció i el reconeixement en fi, del valor mercantil de la fotografia.

A l’àrea artística puc esmentar treballs que he realitzat al·llarg d’aquests anys com Sacrificio, un reportatge fotogràfic sobre la religió a Cuba, Gallos: Un oeste cubano, un reportatge sobre el fenomen de les baralles de galls a Cuba i que treballa temes de masculinitat en l’espai rural o Veladoras (abriendo espacios para ciudadanías alternativas), treball fotogràfic i investigador sobre la dona a Cuba, seleccionat per publicació i per participar en l’esdeveniment de la Universitat de Toronto titulat Learning Democracy by Doing, OISE / UT ( Transformative Learning Centre, University of Toronto).

"D1", Mabel Llevat

En el pla de la crítica d’art he publicat ressenyes i assaigs sobre companys i fotògrafs propers i investigacions historiogràfiques i sociològiques sobre la fotografia en revistes com FC de la Fototeca de Cuba, Photovision, i la revista Quart Fosc de Mèxic. Recentment he tingut el plaer de veure publicat un dossier sobre la meva obra fotogràfica a la revista canadenca Cuba Plus Internacional.

És per a mi un honor comptar amb el Premi Nacional de curadoria que atorga el Consell Nacional de les Arts Plàstiques de Cuba per l’exposició col·lectiva titulada L’Art no és per entendre-ho i aconseguir que la meva obra formi part de col·leccions privades i púbiques com la coneguda Akzo nobel Foundation d’Holanda i altres col·leccions als Estats Units, Espanya i Holanda.

http://www.mabelsoy.blogspot.com/

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris17 comentaris a “Mabel Llevat, nova redactora a EF”

  1. Mabel, felicidades, te auguro muchos éxitos en espaifotografic.cat… cariños siempre Margara

  2. Mabel amiga, felicidades …buen programa sobre fotografía que se verá enriquecido con tu talento…cariños siempre Margara