avatar

Voltant per Phonm Penh, de Josep Girona

Hi han moltes i diverses maneres d’arreplegar ànims i voluntat per començar la setmana. En general, els dilluns són cosa feixuga i una mica d’ajut per reprendre la rutina i enfrontar-nos a la feina quotidiana mai està de més. No creiem anar gaire errats quan pensem que pels aficionats a la fotografia res millor que gaudir veient-ne unes quantes. En aquest cas, fotografies plenes d’exotisme, energia vital, tendresa, calidesa humana però sovint també dramatisme i denuncia. Són adjectius que sempre ens venen al cap quan en Josep Girona ens regala amb una sel·lecció d’imatges producte d’alguna de les seves freqüents visites a l’Orient més remot.

No cal gaire més presentació. N’hi ha prou amb la breu explicació del propi autor i ja podem engegar un viatge a terres ben llunyanes, guiats per les magnífiques fotografies del nostre amic Josep. Us deixem amb les seves paraules, primer, i les seves fotos a continuació.

Com molts ja sabreu, he fet un darrer viatge a Cambodja fa pocs dies. Aquesta vegada m’he dedicat a visitar llocs de camperols al voltant de Phnom Penh. L’estació seca (de novembre a finals de març) s’acaba. Les collites d’arròs ja estan fetes i la gent del camp es dedica, entre altres coses, a la elaboració del sucre que treuen de les palmeres. Poca cosa.

Com ja us vaig dir alguna altre vegada, jo acostumo a viatjar amb tuk-tuk (un carro darrera de una moto) que és un medi de transport bastant còmode i bo per fer fotos. Va poc a poc i és ben descobert. De tota manera té els seus inconvenients, ja que algunes fotos podeu comprovar que estan una mica trepidades.

L’objectiu del reportatge és sempre el mateix: mostrar la vida d’aquella gent en un país que desconeixem bastant però que a mi em te captivat.

De moment he fet un primer recull de fotos (unes 50), en blanc i negre. Veureu que en el muntatge hi surten algunes fotos una mica fortes. Aquestes no són per guanyar cap concurs; és la realitat d’en país pobre que em nego a amagar: La carretera del captaires.

Josep Girona

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris11 comentaris a “Voltant per Phonm Penh, de Josep Girona”

  1. Moltes gracies a tots pels vostres comentaris. Em sento molt agrait. Es un plaer fer feines d’aquestes i rebre tant bons comentaris La propera vegada, millor!!!