avatar

Concurs Mensual EF abril ’11

"Força!" de l'atzuL’edició de març del Concurs Mensual EF ja te un guanyador. El premi d’aquest mes se l’endú l’atzu per la seva foto Força!, emulant el conegut pebrot nº30 de l’Edward Weston, ha merescut rebre 44 punts.

Felicitem al guanyador en especial però també a tots els participants per la qualitat de les fotografies presentades a concurs.

Podeu veure totes les fotos presentades aquí. I si us ve de gust repassar totes les edicions del Concurs Mensual EF fins aquest mes, ho podeu fer visitant les galeries Picasa.

Com a premi d’aquesta edició del Concurs Mensual EF, l’atzu rebrà un trípode Gorillapod SLR Zomm amb ròtula, un obsequi aportat pel nostre patrocinador DiseFoto. També pot encarregar una copia 30x40cm d’alta qualitat sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia. A més, nosaltres hi afegim una samarreta EF (de color negre o taronja i talla a triar) pel guanyador.

Doble exposició (amb flors)

Doble exposició amb flors, de Carol LinAquest mes us demanem quelcom que era més habitual en fotografia analògica i sembla que en digital s’hagi perdut, potser degut a la facilitat de fer-ho amb programes d’edició.

Estem parlant del que s’anomena doble exposició o el que es el mateix, intentar plasmar en un mateix fotograma més d’una exposició, en concret us en demanem dues.

Abans únicament es podia fer amb la càmera, calculant l’exposició per no cremar el negatiu o bé en el laboratori. Avui en dia hi ha moltes càmeres que tenen aquesta funció ben automatitzada, i en el cas de que la vostra càmera no us ho permeti,  teniu també la possibilitat de recórrer al PS o similar. Tot i això, que ens agradaria més que us llegíssiu el manual i us atrevíssiu a fer-ho directament amb la càmera, segur que s’aprenen més coses d’aquesta manera.

Ja veureu que si feu una primera exposició on s’hi vegin zones fosques, una silueta per exemple, aquestes s’ompliran amb les zones clares de la imatge següent. Es una bona tècnica per investigar i amb una mica de pràctica poden sortir imatges molt interessants.

Us demanem encara una cosa més: com a mínim en una de les dues exposicions hi ha d’haver flors, l’època de l’any acompanya. La resta l’heu de posar vosaltres.

Si encara no sabeu de que us parlem podeu mirar aquesta galeria on segur que hi trobareu una bona font d’inspiració. La fotografia que il·lustra aquest text, tot i que no volem condicionar-vos, surt d’aquest recull i es feta per la Carol Lin.

Teniu fins el diumenge 1 de maig a les 24:00h per enviar les vostres obres, atenent-vos a les normes habituals.

El regal d’aquest mes, cedit pel nostre patrocinador Disefoto, és un motxilla Lowepro Runner 200 AW. També hi heu d’afegir la copia en paper Hahnemühle al laboratori Copia. I per la nostra part, hi afegim un altre obsequi: una samarreta EF de color negre o taronja i talla a triar pel guanyador.

Estem pensant fer el Concurs Mensual a través d’una de les xarxes socials, Flickr o Facebook (estem avaluant les dues possibilitats), per tal d’obrir mes la participació. La nostra intenció seria començar aquest nou sistema amb el Concurs Mensual de maig. Si teniu cap suggerència a fer estarem encantats d’escoltar la vostra proposta.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris27 comentaris a “Concurs Mensual EF abril ’11”

 1. Jo no conec massa el Flirck, però si el que diu el José Angel és cert, penso que es podria resoldre fent el mateix que fins ara: enviar les fotografies al correu EF i que sigui EF qui les puji al Flirck (no se si seria automatitzable) d’aquesta manera totes les fotografies estarien signades per EF i no desvinculariem el
  Concurs d’EF ja que a efectes públics els participants seguirien enviant les seves propostes a EF…

 2. el problema que li veig jo a flickr es saber si la gent puja moltes fotografies en un sol mes. i l’altra pega es que en aquests casos la autoria de les mateixies es publica.

  de la primera pega, se que hi ha grups que limiten a n fotos al dia, no se si es pot fer el mateix amb n fotos al mes. caldria investigar-ho.

  com a part possitiva, segur que aconseguim més participació, i això es sempre positiu.

  un TRC, el link de la galeria de les fotos del mes apunta al concurs del mes de febrer.

 3. Fa temps que parlem de buscar augmentar la participació a l´Ef. Fem i debati’m sobre les diferents propostes del que es podrien fer. I sempre em queda la sensació de que estem mirant només cap una banda de la qüestió. Ens plantegem buscar noves incorporacions però normalment no analitzem el perquè de les pèrdues, de la gent que ha participat i ja no ho fa. Amb els pocs que he pogut parlar, un o dos, el que m’han dit es que s’avorrien. Suposo que la primera reacció de molts en llegir aquest comentari serà dir ” si, vinga bá”. Però jo fa temps que li dono voltes i penso que més que buscar arribar a més gent el que ens tindríem que plantejar es se més atractius en el nostre contingut. I al dir això estic pensant en la nostre participació no amb el contingut dels articles de cada dia. Crec que amb la nostra participació mes d’un cop estem excloent a d’altres. I això no tinc clar que ho millori el fet de fer el concurs al Flickler.

 4. Es molt interessant això que dius Olga.

  Des d’EF també hem volgut sentir l’opinió d’alguns dels que ja no hi són, però no hem tingut ocasió i encara tenim una conversa pendent sobre això amb un d’ells.

  Sempre es bo que també surtin crítiques i afrontar el que no es fa bé.

  De ben segur que no serà mai a gust de tothom, està clar, però quines coses son millorables? Quines coses es fan malament? Què és el que avorreix a alguns? Això es un bon punt de partida per millorar, segur, però si ningú ho diu…

  Va, comença tu mateixa Olga, que sembla que amb la penúltima frase has volgut dir mes coses de les que es llegeixen.

  Lo del Flickr es una proposta que, sense treure identitat (o així ho creiem), és una manera d’alleugerar feines, a més d’augmentar la participació (esperem). Algunes propostes el que fan és tot al contrari: donar-nos més feina per gestionar el concurs.

  Però parlem del que ha engegat l’Olga, que potser es el rovell de l’ou de tot plegat.

 5. Parlem-ne…

  No sé si la proposta que dona més feina de gestió va pel que jo he comentat, però en tot cas ja he dit que no sé si una automatització és posible, sempre pensant en alleugerir la vostra feina…

  En quant a la participació… Jo he intentat donar un gir amb la meva proposta de l’Operació RAW, pensant que potser seria més atractiu i veig que no, que només l’esperit participatiu de’n José-Àngel l’ha motivat a oferir la seva proposta… Potser sí que el plantejament era més difícil, però intentava posar un punt de criteri al que normalment fem per “experimentar a veure que passa”… Personalment he tingut dues crisis de participació, pero sempre han estat a nivel personal i no pas perquè m’avorrís. Estic a punt de tenir-ne una tercera… penso que podríem fer un símil a la “llei de reciprocitat”: si tenim un equilibri entre el que oferim i el què rebem d’EF la cosa no hauria de ser problemàtica, però potser hi ha persones que tenen la sensació que aporten molt i no reben tant i d’altres que ho reben tot i no aporten gaire… però això és la vida mateixa, i la nostra manera de ser, que ho provoca… contra això no sé massa que s’hauria de fer, ni si EF te capacitat de fer alguna cosa perquè no pot entrar en la psicologia de cada usuari. Fer un espai atractiu. i recíproc, per a tothom és gairebé impossible… ja hi ha un apartat de suggeriments i propostes que qui s’avorreix i vol seguir a EF podria manifestar el seu avorriment, però qui s’avorreix i va a cercar altres estímuls en altres espais, doncs no s’hi pot fer res…