avatar

Concurs Mensual EF abril ’11

"Força!" de l'atzuL’edició de març del Concurs Mensual EF ja te un guanyador. El premi d’aquest mes se l’endú l’atzu per la seva foto Força!, emulant el conegut pebrot nº30 de l’Edward Weston, ha merescut rebre 44 punts.

Felicitem al guanyador en especial però també a tots els participants per la qualitat de les fotografies presentades a concurs.

Podeu veure totes les fotos presentades aquí. I si us ve de gust repassar totes les edicions del Concurs Mensual EF fins aquest mes, ho podeu fer visitant les galeries Picasa.

Com a premi d’aquesta edició del Concurs Mensual EF, l’atzu rebrà un trípode Gorillapod SLR Zomm amb ròtula, un obsequi aportat pel nostre patrocinador DiseFoto. També pot encarregar una copia 30x40cm d’alta qualitat sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia. A més, nosaltres hi afegim una samarreta EF (de color negre o taronja i talla a triar) pel guanyador.

Doble exposició (amb flors)

Doble exposició amb flors, de Carol LinAquest mes us demanem quelcom que era més habitual en fotografia analògica i sembla que en digital s’hagi perdut, potser degut a la facilitat de fer-ho amb programes d’edició.

Estem parlant del que s’anomena doble exposició o el que es el mateix, intentar plasmar en un mateix fotograma més d’una exposició, en concret us en demanem dues.

Abans únicament es podia fer amb la càmera, calculant l’exposició per no cremar el negatiu o bé en el laboratori. Avui en dia hi ha moltes càmeres que tenen aquesta funció ben automatitzada, i en el cas de que la vostra càmera no us ho permeti,  teniu també la possibilitat de recórrer al PS o similar. Tot i això, que ens agradaria més que us llegíssiu el manual i us atrevíssiu a fer-ho directament amb la càmera, segur que s’aprenen més coses d’aquesta manera.

Ja veureu que si feu una primera exposició on s’hi vegin zones fosques, una silueta per exemple, aquestes s’ompliran amb les zones clares de la imatge següent. Es una bona tècnica per investigar i amb una mica de pràctica poden sortir imatges molt interessants.

Us demanem encara una cosa més: com a mínim en una de les dues exposicions hi ha d’haver flors, l’època de l’any acompanya. La resta l’heu de posar vosaltres.

Si encara no sabeu de que us parlem podeu mirar aquesta galeria on segur que hi trobareu una bona font d’inspiració. La fotografia que il·lustra aquest text, tot i que no volem condicionar-vos, surt d’aquest recull i es feta per la Carol Lin.

Teniu fins el diumenge 1 de maig a les 24:00h per enviar les vostres obres, atenent-vos a les normes habituals.

El regal d’aquest mes, cedit pel nostre patrocinador Disefoto, és un motxilla Lowepro Runner 200 AW. També hi heu d’afegir la copia en paper Hahnemühle al laboratori Copia. I per la nostra part, hi afegim un altre obsequi: una samarreta EF de color negre o taronja i talla a triar pel guanyador.

Estem pensant fer el Concurs Mensual a través d’una de les xarxes socials, Flickr o Facebook (estem avaluant les dues possibilitats), per tal d’obrir mes la participació. La nostra intenció seria començar aquest nou sistema amb el Concurs Mensual de maig. Si teniu cap suggerència a fer estarem encantats d’escoltar la vostra proposta.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris27 comentaris a “Concurs Mensual EF abril ’11”

 1. Jo que venia a escriure que la meva petita D60 no té l’opció en qüestió i que m’hauré de buscar la vida amb el PS i em trobo tot això…
  Intento participar cada mes en el concurs, he vist que la participació ha baixat, sé que es va intentar animar a la gent del FB. No tinc Flickr pel que no sé com funciona, ni si es factible mantenir l’anonimat de l’autor, etc, etc. Per tant la meva opinió ve delimitada per aquest factor. Em dóna la sensació (com al Porre) que es perd part del que és EF, jo cada dia xafardejo el que passa (però no al FB, sinó directament) així que per mi el Flickr em sembla que serà el mateix.
  No sé per quin motiu alguns han deixat de participar (això solament ho saben ells) però estic d’acord amb l’Olga que el que s’ha de fer és motivar el personal que tenim, jo en concret em refereixo als novells que segurament, veient el nivell, ni es plantegen presentar-s’hi… potser, i és un POTSER enorme, si després de la votació fessim un resum de les millores que hi veiem en cada foto… repeteixo un potser enorme i solament pensant en els novells.
  La motivació que teniu és important…no es pot fer res més des d’aquí? Si és així, endavant amb el Flickr.

 2. Personalment també m’agradaria saber el que volia dir l’Olga, potser es aquest es quid de la qüestió. Vull dir que els que normalment passem per aquí, mes o menys ens coneixem i hem agafat uns vicis a l’hora de parlar, potser això pot sobtar a algú que vingui de nou i semblar una cosa mes tancada del que és.Però algú ha dit de fer dos concursos, un pels de sempre… vull dir que algo hi ha també… Jo penso que això ha de ser un pati obert i si va be o malament es perquè entre tots fem que sigui així.

  La portada d’EF i les noticies que s’hi posen es penso que es fantàstica i segur que es un punt d’informació per a molta gent. A mi hi ha qui m’ha dit que la portada es el primer diari del dia i en canvi aquesta persona no participa als fòrums. Potser el tema es que els fòrums es una formula ( en general) que ha passat la seva etapa i ara s’ha de trobar un nou sistema…

  En fi, que penso que a la web, entre la portada, els fòrums i les activitats que s’hi fan, hi ha molt per veure i per fer i es pot aprendre molt si realment es te interès per la fotografia i preguntar no costa tant si no es troba. Però alguna cosa hi ha, es cert i cal reflexionar sobre això.

  Ara be, el perquè algú s’hi avorreix no crec que ho sapiguem. Jo no m’he avorrit mai, sempre cal tenir coses a fer, així de senzill.

 3. Lo primer de tot voldria deixar clar que dic el meu parer sense voleu ofendre, ni fer mal a ningú. Que la meva voluntat es treure algú millor de tot aixó. I que quedi clar el meu suport i agraïment a la gent que far que rutlli aquesta pagina.

  Estic d’acord amb Porredón de que no es pot fer content a tothom. Però penso que cada cop en els fòrums som més tancats. Tinc la sensació de que estem com establin uns codís no escrits del que es una bona foto i del que no. I que segons aquest codis responem quan algú penja la seva foto. Que tanquem la porta a aquelles propostes que no s’ajusten al que considerem una bona foto. No dic que tot els que es penja es bo, però si que rebutgem coses, que pot ser no son perfectes, però si interessants amb seta lleugeresa.
  Potser sí Pep els fòrums es una fórmula que tal com la estem portant ara no acaba de rutllar. Per mi masses vagades, no sempre, s’han convertit en un “nice shot, nice colors”.
  Sóc de les que sí té Facebock, Photoblog, he participat en altres foros, etc. i la conclusió a la que estic arribant es que estan bé per establir contactes, mantenir-los, etc. Però que el que realment m’interessa, de on trec les experiències que m’interessen, es amb el contacte personal. Es el contacta personal d´on jo hi trec més. I amb aquest sentit es per el que valoro tant Ef, és on trobo gent amb els mateixos interessos que jo. Però també penso que hi podríem treure molt més suc si anéssim més enllà del “nice shot, nice colors” en el que em caigut moltes vagades.
  Bé, per a mi es fàcil expressar-me com ho he fet, però compteu amb mi per continuar amb aquest diàleg del que estaria molt bé treure’n algun profit ;-)

 4. No ofens pas a ningú amb el teu comentari, Olga, al contrari, es per un be comú. Si et sembla obrim un fil per continuar parlant-ne allà a veure si més gent hi diu la seva.

 5. Aquesta discussió em recorda la que he tingut a altres grups, clubs i associacions sobre la necessitat de captar gent nova que participi en les activitats.
  Durant el temps que porto participant en EF m’he adonat que gent que participava força en les discussions i que penjava fotos als fòrums ha anat desertant. Per una part entra gent nova i per altra gent que ja participava se’n va. Personalment em sembla curiós que gent que participava assíduament desaparegui així, sense més.
  Crec que és més important aconseguir un nucli actiu d’un cert nombre de persones (no se quin es pot considerar adequat) que col•labori i/o organitzi activitats i participi en general, dins de les seves possibilitats, que no organitzar alguna activitat puntual que pugui tenir molta assistència, la qual potser requereix força esforç organitzatiu i que no necessariament reverteix en major participació a mig termini. No necessariament, el que hi participi molta gent puntualment en alguna activitat serveix per a donar sentit a seguir tirant endavant un projecte.
  Pel que s’ha dit per aquí veig que, com diu en jasdg, cal un debat per veure cap on cal tirar, però no cal que ens desil•lusionem perquè penso que Ef està prou bé i no hi han motius per ser pessimista. Això clar, mentre el nucli dur hi trobi sentit i s’ho passi bé, que es el que cal, no?