avatar

Concurs Mensual EF abril ’11

"Força!" de l'atzuL’edició de març del Concurs Mensual EF ja te un guanyador. El premi d’aquest mes se l’endú l’atzu per la seva foto Força!, emulant el conegut pebrot nº30 de l’Edward Weston, ha merescut rebre 44 punts.

Felicitem al guanyador en especial però també a tots els participants per la qualitat de les fotografies presentades a concurs.

Podeu veure totes les fotos presentades aquí. I si us ve de gust repassar totes les edicions del Concurs Mensual EF fins aquest mes, ho podeu fer visitant les galeries Picasa.

Com a premi d’aquesta edició del Concurs Mensual EF, l’atzu rebrà un trípode Gorillapod SLR Zomm amb ròtula, un obsequi aportat pel nostre patrocinador DiseFoto. També pot encarregar una copia 30x40cm d’alta qualitat sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia. A més, nosaltres hi afegim una samarreta EF (de color negre o taronja i talla a triar) pel guanyador.

Doble exposició (amb flors)

Doble exposició amb flors, de Carol LinAquest mes us demanem quelcom que era més habitual en fotografia analògica i sembla que en digital s’hagi perdut, potser degut a la facilitat de fer-ho amb programes d’edició.

Estem parlant del que s’anomena doble exposició o el que es el mateix, intentar plasmar en un mateix fotograma més d’una exposició, en concret us en demanem dues.

Abans únicament es podia fer amb la càmera, calculant l’exposició per no cremar el negatiu o bé en el laboratori. Avui en dia hi ha moltes càmeres que tenen aquesta funció ben automatitzada, i en el cas de que la vostra càmera no us ho permeti,  teniu també la possibilitat de recórrer al PS o similar. Tot i això, que ens agradaria més que us llegíssiu el manual i us atrevíssiu a fer-ho directament amb la càmera, segur que s’aprenen més coses d’aquesta manera.

Ja veureu que si feu una primera exposició on s’hi vegin zones fosques, una silueta per exemple, aquestes s’ompliran amb les zones clares de la imatge següent. Es una bona tècnica per investigar i amb una mica de pràctica poden sortir imatges molt interessants.

Us demanem encara una cosa més: com a mínim en una de les dues exposicions hi ha d’haver flors, l’època de l’any acompanya. La resta l’heu de posar vosaltres.

Si encara no sabeu de que us parlem podeu mirar aquesta galeria on segur que hi trobareu una bona font d’inspiració. La fotografia que il·lustra aquest text, tot i que no volem condicionar-vos, surt d’aquest recull i es feta per la Carol Lin.

Teniu fins el diumenge 1 de maig a les 24:00h per enviar les vostres obres, atenent-vos a les normes habituals.

El regal d’aquest mes, cedit pel nostre patrocinador Disefoto, és un motxilla Lowepro Runner 200 AW. També hi heu d’afegir la copia en paper Hahnemühle al laboratori Copia. I per la nostra part, hi afegim un altre obsequi: una samarreta EF de color negre o taronja i talla a triar pel guanyador.

Estem pensant fer el Concurs Mensual a través d’una de les xarxes socials, Flickr o Facebook (estem avaluant les dues possibilitats), per tal d’obrir mes la participació. La nostra intenció seria començar aquest nou sistema amb el Concurs Mensual de maig. Si teniu cap suggerència a fer estarem encantats d’escoltar la vostra proposta.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris27 comentaris a “Concurs Mensual EF abril ’11”

  1. Òstres, hi havia abans del meu un comentari del jasdg, al qual em refereixo i ha desaparegut. Ara no canvio el meu, que vaig una estona a fer fotos, apa.