avatar

Posa una foto al carrer

"Pon una foto en la calle" el 18 de maigEl company Quim Dasquens ens fa arribar la informació d’una curiosa iniciativa a la que des d’espaifotografic volem donar tot el suport i animar-vos a participar-hi. El proper dimecres 18 de maig és celebra una iniciativa internacional, “POSA UNA FOTO AL CARRER”.

Com cada any, segons la resolució presa a l’Assemblea General de l’ICOM a Moscou, el 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Per aquesta raó, el dissabte el museus varen obrir al vespre i el públic els va poder visitar gratuïtament.

Aprofitant l’oportunitat que l’assenyalada data ens ofereix i atenent a l’aïllament que les obres d’art es veuen sotmeses, a les traves que ha d’afrontar l’artista a l’hora d’exposar i a la situació precària de la Fotografia, des de la UIFOTO, i després de la idea desenvolupada per Juan Carril Márquez (Director de la UIFOTO i PFC), es va engegar POSA UNA FOTO AL CARRER que, ja en la seva primera edició, va tenir un gran acolliment en diverses ciutats de tot el món i una àmplia repercussió internacional.

L’actuació serà realitzada per totes aquelles persones que, de forma anònima o no, individual o col·lectivament, vulguin unir-se a l’esdeveniment que tindrà lloc als carrers de diferents ciutats el 18 de maig.

Amb això, es pretén:

 1. Denunciar l’aïllament al que està sotmesa l’obra d’art en general, dins d’habitacles institucionalitzats de manera pública o privada, generant una distància física i mental entre l’art i la societat, aïllant el considerat art i manifestant-ho com alguna cosa que admirar únicament dins d’uns espais habilitats per a tal fi, alhora que inculcant la idea d’art com a mer element d’admiració decorativa i excloent la idea instrumental (com a utensili i/o poder ideològic) del mateix element artístic;
 2. Pal·liar la situació anterior, apropant l’art a la societat (concepte invers al tradicionalment utilitzat), alhora que reduir aquelles traves que la institucionalització artística sotmet a tot creador (cridi’s artista o no) per exposar la seva obra, possibilitant l’exposició col·lectiva (internacional) en aquest acte.
 3. Obrir un debat sobre el concepte “artístic”, a més d’indagar en la necessitats i interrelacions existents entre art i societat.
 4. Reivindicar la posició que li correspon a la Fotografia dins del món, considerat, artístic, alhora que la seva labor informativa i social.

Més detalls sobre “Pon una foto en la calle”

 • On es fa?
  Posa una foto al carrer tindrà lloc en aquelles ciutats les persones de les quals que desitgin participar, així ho decideixin. En Quim Dasquens ha tingut la iniciativa de que Caldes de Montbui en sigui una d’elles i es farà al Carrer del Forn, a partir de les 19 h del dimecres 18.
 • Qui ho fa?
  Qualsevol que així ho desitgi.
 • Quan es fa?
  El 18 de maig, és clar ;)
 • Com participar?
  La forma d’actuació és senzilla. Únicament és necessària una fotografia (de qualsevol grandària, tipus de paper, format i temàtica) que haurà d’enganxar-se, de manera adequada i respectuosament amb el mobiliari urbà (no oblidem que l’objectiu és la reivindicació de l’art, la Fotografia i els fotògrafs), en un espai urbà/rural, fora de qualsevol habitacle.

Després de l’esdeveniment, penjarem les fotografies de l’acte a l’espai web habilitat per això i així compartir-ho amb tothom.

Us animem a participar-hi. Podeu venir el mateix dia i portar una o vàries fotografies que anirem penjant/exposant a les parets exteriors del Casino.

Podeu trobar tota la informació a:

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Posa una foto al carrer”

 1. Gràcies companys! per cert hi ha forces poblacions a Catalunya que s’hi han adherit, al web oficial podeu trobar la que teniu més a prop de casa si us ve de gust participar-hi. No cal dir que a Caldes hi sou benvinguts i benvingudes.
  Salut!

 2. Algú sap si existeix algun espai on digui els llocs on es farà? La web diu que l’Hospitalet també hi participa, pero no consegueixo trobar informació de lloc, hora de convocatòria, ect.

  Gracies!

 3. Hola Lara, envia un e-mail a l’organització principal a veure si et poden ajudar:
  ponunafotoenlacalle arroba gmail.com