avatar

Brangulí va ser aquí, i tu també si ho vols!

Al fòrum ja hem parlat de l’exposició que es fa al CCCB de Barcelona, i que mostra una molt bona tria de l’obra fotogràfica de Josep Brangulí (1879-1945), un excepcional “notari fotogràfic” dels canvis que es van produir en una Barcelona convulsa, intrèpida, arriscada i lluitadora.

Avui no volem parlar-vos, però, de l’exposició en sí, sinó d’una iniciativa que ha sorgit de la col·laboració entre el CCCB i Barcelona Photobloggers, i que vol acostar els fotògrafs actuals a aquest referent de la fotografia. I és que, si alguna cosa va fer gran en Brangulí, va ser l’interès en sortir a fotografiar una Barcelona en moviment. Una Barcelona que mai més no seria la d’abans: l’obertura de la Laietana, l’Exposició Universal, la Setmana Tràgica, la República…

Què ens proposa aquesta iniciativa? Que anem a Barcelona (ei, que no tots en som!) i fotografiem la Barcelona que canvia, la Barcelona que es mou. Que fotografiem allò que ens sembla propi de la Barcelona d’avui, i que val la pena deixar-ne constància. Però no només els edificis o les pedres, sinó també les sensacions, l’ambient, les emocions, la vida.

Com podem fer-ho? Senzillament, penjant les fotos a un compte de Flickr. Des d’allà, i seguint aquestes instruccions, les fotos passaran a formar part de la col·lecció Brangulí va ser aquí. I tu? Passat l’estiu, se’n farà una tria, que conformaran una exposició en el CCCB de Barcelona.

Què, voleu provar-ho? L’únic requisit és que les fotografies s’adeqüin a les diverses categories que es proposen, i que són les que responen a l’obra més representativa de Brangulí.

I ara, la pregunta perversa: perquè, ja coneixeu qui era Brangulí, oi?????? Si no és així, o si ja el coneixeu però voleu gaudir de l’exposició en bona companyia, recordeu que s’està muntant una visita a l’exposició. No ho deixeu escapar!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Brangulí va ser aquí, i tu també si ho vols!”

 1. Hola Jordi,

  Soc Lucía Calvo, responsable de projectes participatius al CCCB i també de “Brangulí va ser aquí. I tu?”. En primer lloc, gràcies per l’article sobre http://www.brangulivaseraqui.com

  Tal com diu el Fran Simó, el dijous 30 – aquest dijous – fem una visita guiada gratuïta a l’exposició pensada perquè tots aquells que encara no heu participat en el projecte, ho feu tot inspirant-vos en l’obra de Brangulí.

  L’exposició val molt la pena i tindrem la sort que ens l’explicarà la Susana García, coordinadora de la mostra al CCCB.

  Podeu venir gratis imprimint el flyer i presentant-lo al hall del CCCB a partir de les 19h

  Us hi esperem!

  Lucía Calvo
  @losilux