avatar

Concurs Mensual EF juny ’11

"Drac", del SantiJa tenim guanyador per l’edició de maig del Concurs Mensual EF. Us recordem que el tema del maig era “Un retrat a l’estil Avedon”. La nostra intenció, com en edicions anteriors del mateix estil, era provocar curiositat i ganes d’investigar sobre un dels noms cabdals de la fotografia, en Richard Avedon.

Hem de dir que estem força sorpresos de la minsa participació d’aquesta edició. El tema no comportava cap dificultat insalvable i es tractava d’una disciplina fotogràfica ben comú i clàssica: el retrat. De fet, ni tan sols val a dir que costa trobar algú que es deixi fer una foto. Tots coneixem com a mínim una persona que no es negaria: la veiem cada matí reflectida al mirall del lavabo.

En qualsevol cas, la fotografia guanyadora d’aquest desafiament ha estat la titulada “Drac”, del Santi, amb 21 punts. “15:52″ de l’edSELVA i “Isidru” del Pep han quedat segona i tercera, amb 19 i 9 punts respectivament.

Així doncs, tal com varem anunciar, el Santi s’emporta el premi del Concurs Mensual maig ’11: un trípode Gorillapod Video. També podrà encarregar una copia 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. Per la nostra part, hi afegim una samarreta EF.

La nostra enhorabona al guanyador i l’agraïment a tots per les ganes i l’esforç de participar.

Fotografia culinària

Fotografia culinària, Linda LundgrenEl tema que proposem aquest cop és tan saborós com atractiu. Volem que us imagineu que una publicació especialitzada us ha encarregat que il·lustreu fotogràficament una recepta de cuina. És a dir, heu de presentar una fotografia d’un plat elaborat.

Que quedi clar que no volem fotografies d’ingredients (ja sigui crus o en procés) ni d’estris de cuina, sinó de plats ja preparats, a punt per ser consumits. Com sol ser habitual en aquesta mena de bodegons comercials, es tracta de presentar els aliments de la manera més atractiva i suggeridora; les vostres fotografies han de fer venir gana, provocar salivera…

Us demanem que invertiu un mínim d’imaginació i no us poseu entrebancs innecesaris vosaltres mateixos. El tema és més assequible del que sembla, no cal esperar a que tornin a obrir el Bulli: uns ous ferrats amb patates, una amanida de tomàquets amb formatge fresc i fulles de canonge, un gaspatxo, unes sardines de llauna engalanades amb astucia… Qui més qui menys dina o sopa cada dia, o sigui que oportunitats de fer fotos de plats no us han de faltar.

Com a font d’inspiració podeu consultar revistes o llibres de cuina, que segur que tots en teniu algun, d’aquells que surten “fotos suculentes”. Per exemple, podeu fer un cop d’ull a la feina de Becky Lawton. També podeu llegir els 10 consells de fotografia culinària de la Linda Lundgren, una estilista culinària sueca.

El premi del Concurs Mensual EF juny ’11, cedit pel nostre patrocinador Disefoto, és una bossa ronyonera Lowepro Inverse 100 AW. També hi heu d’afegir l’ampliació 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. Per la nostra part, hi afegim una samarreta EF.

Nou funcionament del Concurs Mensual

Aprofitarem aquesta edició per introduir canvis en el funcionament del Concurs Mensual. Aquest canvis afecten tant a la manera com es presenten les fotos a concurs, com a la mecànica de les votacions.

Quant a l’enviament de les fotos, hem decidit fer-ho a través de Flickr per tal d’intentar difondre el Concurs Mensual EF i incrementar la participació. Per tant, per presentar la vostra foto al CM l’heu de pujar vostre compte de Flickr. Si no en teniu, costa ben poc esforç i temps crear-ne un. A més, és gratuït.

Per tal que puguem rebre la vostra foto, l’heu de compartir al grup Flick del Concurs Mensual EFmarcar-la amb una etiqueta (tag) que ens permetrà identificar-la. Per l’edició d’aquest mes, l’etiqueta serà EFCM201106. Com ja venia sent habitual, només s’admet una foto per persona.

Els canvis en el sistema de votacions els concretarem més endavant.

Esperem les vostres fotos des d’aquest mateix moment, fins el diumenge 3 de juliol a les 24:00h. Bon profit!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Concurs Mensual EF juny ’11”

 1. Primer, felicitats a Santi i a la resta de esforçats participants d’aquesta edició “Avedon”.

  Segon, sobre la nova forma de participació, heu pensat en poder participar amb més d’una imatge? Dos, Tres?

 2. Gràcies Jasdg pel suggeriment, de moment conservarem el sistema d’una foto per persona. Això no ho hem canviat. Quan vulguem sèries o col·leccions, ho direm explícitament, com ja hem fet en anteriors edicions.

 3. Moltes felicitats Santi! Ja ho havies fregat en altres edicions del concurs mensual i ara se t’ha fet justícia :)
  A veure si en l’edició de juny hi torna a haver més participació…

 4. Moltes felicitats Santi!

  Van venint aires de renovació a EF!! a veure si aquesta nova fòrmula resulta positiva. Els canvis són arriscats, però són el millor símtoma de vitalitat!!

 5. Moltes felicitats, Santi. Aquest mes passat no he pogut participar-hi. Ara només cal pensar en que podem fer per menjar aquest mes :)