avatar

Josep Maria Flo, “home economist”

Fotografies, TV3La idea de fer aquest article va sorgir veient el programa Fotografies de divendres passat.  El capítol anava de fotografia publicitària i hi intervenia un dels grans d’aquesta disciplina, en Josep Maria Roca, a qui vaig conèixer l’any passat i vaig poder veure com treballa. Molts quedarien parats davant de la metodologia, el coneixement i la disciplina que hi ha al darrera de cadascuna de les seves fotografies. Com passa amb els grans de veritat, la seva modèstia supera fins i tot el seu treball.

Com que el que preparaven per a ser fotografiat era un entrepà, va intervenir-hi el que es diu un “Home Economist”, que no és res més que un estilista gastronòmic. És qui elabora el producte perquè la seva presentació sigui bonica i tingui un aspecte sa i desitjable. És una mena d’idealitzador de propostes gastronòmiques, perquè no tot té l’aspecte amb que ho imaginem. Perquè potser en aquests casos la ficció és més maca que la realitat, perquè un gelat ha de tenir aspecte de gelat tot i l’escalfor de les fonts de llum, perquè aquell fum que surt del cafè i que només veure’l sentim el seu aroma, no és tal ni mai ho ha sigut, però l’hem idealitzat.

Un dels mes coneguts, afamats i cotitzats Home Economist és de casa nostra i es diu Josep Maria Flo i com no, el va ser el complement ideal al programa i al fotògraf. Poc puc dir d’ell, ja que no n’he trobat massa informació, però si conec gent que ha treballat amb ell i la seva resposta al preguntar-los ha estat textualment “una passada”. Una persona amb uns grans coneixements, no solament a nivell estètic sinó també de física i de química, de trucs i tècniques, metòdic i perfeccionista.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El podem veure en aquesta entrevista i com no, també tornar a veure el programa Fotografies, que si no l’heu vist val la pena. Com que el programa anava de fotografia publicitària i va sortir el tema gastronòmic, les fotografies que demanen aquesta setmana son precisament fotografies gastronòmiques.

Exacte, sí, com en el Concurs Mensual EF, que encara us podeu decidir a enviar-hi una foto. I potser fins i tot als dos llocs; qui sap, potser feu carambola.

Ja veieu, encara que ens vulguin fer creure que el retoc ho arregla tot, els que realment són bons continuen treballant bé, com es feia abans de confiar plenament en el Sr. Adobe, encara que al final també hi han hagut de recórrer…

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Josep Maria Flo, “home economist””

  1. Felicitats per l’estil de l’article, el desenvolupament i la conclusió de possibiliats participatives. Vull afegir també que estic d’acord que hi han opcions fotogràfiques, com la professionalització, que tenen una serie d’ajuts complementaris que, a diferència dels aficionats, no ens calen, però sí que ens deixen bocabadats ( al menys a mi) de veure fins a quin punt, per exemple , es fa un retoc en un trocet de formatge.