avatar

Concurs Mensual EF juliol-agost ’11

"Salmó amb escalivada" de la SendaL’edició de juny del Concurs Mensual EF ha finalitzat amb el triomf de la Senda, amb la seva fotografia “Salmó amb escalivada”, amb 20 punts. La segueixen la Graella, amb “Strawberry & chocolate” amb 17 punts i la Tona amb “Milfulls de vieres” amb 16 punts. Podem dir amb orgull que aquest mes hem fet un trio de reines!

Així doncs, la Senda s’emporta el premi del Concurs Mensual juny ’11: una bossa ronyonera Lowepro Inverse 100 AW, cedida pel nostre patrocinador DiseFoto. A més, podrà encarregar una copia 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. Per la nostra part, hi afegim una bonica samarreta EF. Aquests premis els hi entregarem en persona a la 1ª Sortida Fotografica Familiar d’aquest diumenge 10 de lujiol.

A l’estiu, també fem fotos

S’acosten vacances, som ben conscients. És una època de l’any plena de oportunitats fotogràfiques però també un temps en el que el desitjable és desempallegar-se d’obligacions i compromisos per tal de gaudir el màxim possible. Per això, la propera convocatòria del Concurs Mensual l’estendrem al dos mesos d’estiu. D’aquesta manera, tindreu més temps per trobar el moment i la inspiració per preparar la vostra participació al concurs.

Que us donem més temps no vol dir que us ho posem més fàcil. No som gaire de seguir els corrents dominants i no ens atrau gaire recórrer a la fórmula típica i tòpica de “la foto de les teves vacances”. En conseqüència,  us plantejarem quelcom força diferent.

Un tríptic, tres temes

Aquest cop heu de presentar tres fotografies juntes, és a dir, un tríptic. No és cap sorpresa, ja ho heu fet altres vegades. Concretament, al desembre de 2010 us el varem demanar per il·lustrar un haiku. Per aquesta ocasió, us proposem tres temes, però us donem la llibertat de combinar-los com vulgueu: podeu concentrar-vos en un de sol, triar dos, o mirar de cobrir tots tres temes. Només us demanem que, si decidiu jugar amb més d’un tema, mireu de donar certa coherència al conjunt.

Els temes que us proposem són els següents:

  • Atenció, ultraviolats!
    A l’estiu els nivells de radiació UV són més elevats que la resta de l’any. A més, com que en general, a les vacances s’acostuma a passar més  temps a l’aire lliure, encara hi som més exposats. Volem que ho expliqueu, això. Que ens mostreu escenes, situacions o conseqüències relacionades amb l’exposició a aquesta banda de l’espectre electromagnètic.
  • Avui, festa grossa!
    L’estiu acostuma a ser temps de festes populars. Molts pobles o barris celebren la seva festa més important, la més genuïna, la que més gent aplega. Potser hi sereu testimoni d’alguna d’aquestes cel·lebracions, o inclús hi participeu en algun aspecte de la seva organització. Doncs volem que ens ho mostreu, que per això en sabeu, de fer fotos.
  • I vinga a no fer res!
    Ja ho hem dit: venen vacances. Aparquem la feina ni que sigui per uns dies i ens aboquem en activitats ben diferents. Potser ens emboliquem encara més que si estiguéssim treballant, però ho fem de gust. Ara bé, és molt probable que destinem també algun moment a allò del dolce fare niente, relax total, actitud pròpia de cans a l’ombra, becaines maratonianes, descans físic, mental i espiritual… Us demanem que, per uns instants, arraconeu la mandra i trobeu la manera i les energies per expressar-ho fotogràficament.

Quant a la  presentació de les fotos, us proporcionem una plantilla PSD per tal que munteu el tríptic. Com veureu, la plantilla té quatre capes: una per cada foto (700 píxels per banda) i la quarta per emmarcar-les amb un mínim filet blanc. No heu d’alterar les dimensions, distribució ni estructura d’aquesta plantilla ni afegir cap mena d’ornament addicional (signatures incloses). D’aquesta manera, us serà molt fàcil presentar la vostra obra ajustada al format que demanem.

Com que la imatge resultant és força més gran de l’habitual, per aquesta edició del Concurs Mensual ampliem el límit pel pes dels arxius a 350KB. Si us plau, feu servir “Guardar para la web y dispositivos” per comprimir convenientment el tríptic final, eliminant les dades EXIF i sense incrustar el perfil de color (que ha de ser sRGB, evidentment).

Per presentar les fotos, envieu-les per email, tal com fèiem abans de l’experiment a Flickr. Tornem al sistema habitual per que hem vist que Flickr no suposa cap avantatge notable i en canvi ens planteja alguns problemes tècnics.

Podeu presentar les vostres fotos, atenent-vos a les normes habituals però amb les esmentades excepcions, fins al diumenge 4 de setembre de 2011 a les 24:00h.

El premi per tant d’esforç i creativitat com estem segurs que hi invertireu, serà una motxilla Lowepro SlingShot 200 AW, aportació del nostre patrocinador DiseFoto. El guanyador també podrà encarregar una copia 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. Com és habitual, nosaltres hi afegim al lot una samarreta EF.

Ja ho teniu doncs:, poca feina, força divertida i molt de temps per fer-la. Tot plegat, amanit amb un premi fantàstic. Ara, només ens queda esperar que feu la vostra part i que ens sorprengueu amb un allau de magnífiques fotografies. Nosaltres hi comptem, no ens decebeu!

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Concurs Mensual EF juliol-agost ’11”