avatar

Geoposiciona les teves fotografies al mapa EF

Amb aquest nou projecte del Fotomapa pretenem crear un espai on es puguin penjar o per altra banda consultar fotografies que tinguin un cert interès dels racons i llocs singulars de la variada geografia i paisatge que tenim a Catalunya.

Es tracta de fer fotografies d’aquest llocs que creieu que valen la pena i compartir, a més de la fotografia, el seu emplaçament. El que s’en diu geoposicionar. D’aquesta manera podrem buscar localitzacions que ens agradin o ens convinguin per a fer determinades fotografies, o cercar imatges del lloc on tinguem previst anar i veure com l’han interpretat els fotògrafs que ens han precedit.

Des d’aquí podeu visitar al mapa on ja hi han forces imatges posades per vosaltres.

El FotoMapa d'EFSi no ho heu fet mai us pot semblar complicat, però no ho és gaire més que penjar la fotografia sense fer el geoposicionament. Tenim diferents maneres de geoposicionar una fotografia. Hi ha càmeres o enginys que permeten incrustar les dades directament a la mateixa fotografia, llavors ja no caldrà que feu res més que penjar-les a l’àlbum. Però fer-ho a posteriori, tenint fotos sense posicionar, no us costarà massa més esforç.

Picasa són les galeries de Google, estan lligades directament a GoogleMaps i permeten situar-hi les fotografies molt fàcilment; si sabeu on han estat fetes, està clar. Només us heu de desplaçar pel mapa que surt a la dreta un cop tingueu penjada la vostra imatges i marcar el lloc des d’on s’ha fet la fotografia.

Podeu penjar fotografies d’ara o que tingueu fetes de fa temps, no cal que us preocupeu per això. El que sí cal es que totes estiguin geoposicionades, sinó no sortiran al mapa. Perquè estiguin classificades d’alguna manera, cal escriure al títol el nom del indret fotografiat, la població on es troba, la comarca i l’autor. Picasa també permet afegir etiquetes significatives a les fotografies, que són útils pels cercadors; es convenient que a les etiquetes poseu també aquestes mínimes dades. És convenient que les fotografies no excedeixin dels 300Kb i la seves mides màximes siguin de 1024 píxels d’amplada i 700 píxels d’alçada.

Si en tenim varies del mateix lloc, no cal que les pengem totes; millor que surti una de cada posició i no mostrar coses repetitives, tot i que sí que es poden mostrar diferents vistes d’un mateix indret o monument, per exemple. Si teniu dubtes, ens podeu fer les vostres consultes per email o a la secció del fòrum d’EF dedicada al projecte.

Les fotografies poden ser com vulgueu: blanc i negre, color, virades, etc. Vosaltres sou els que les seleccioneu i pengeu, tot i que hi haurà un moderador que anirà controlant que totes les imatges que es pengin siguin adequades i estiguin col·locades al lloc on pertoquen.

No cal que sigueu fidels seguidors d’espaifotografic, només cal que us interessi aquest projecte concret i tingueu ganes de col·laborar-hi; tothom hi és benvingut.

Les fotografies les heu de penjar al compte Picassa d’espaifotografic, creat expressament per aquest projecte. Però per no fer públiques les dades del compte i evitar que ens facin spam, ens heu d’escriure un correu i us farem arribar les dades per accedir a de les galeries Picasa d’espaifotografic, on podreu penjar les fotos vosaltres mateixos. En el correu de resposta rebreu les instruccions de com fer-ho; és molt senzill!

L’encarregat d’aquesta secció serà en Jasdg, que tan bé va portar el tema del Correfoto i a qui correspon el mèrit de la proposta de la nova secció, que esperem que us agradi a tots.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Geoposiciona les teves fotografies al mapa EF”

  1. Molta informació i interessant… seguiré la vostra feina i ho aniré llegint tot. Gràcies