avatar

Street view

Street view de Jon RafmanFa uns mesos vaig obrir el fil Vista estreta (Street View) per enviar fotos extretes de l’Street View de Google, sense massa èxit, la veritat.

Com que crec que aquesta eina pot ser una bona font de projectes para-fotogràfics, he insistit fa pocs dies sobre el tema a rel del descobriment del web 9eyes de Jon Rafman, les fotos del qual ja han començat a ser adquirides per algun  museu.

Street View de Michael WolfQuan escric aquestes línies tinc en pantalla el web del fotògraf alemany Michael Wolf, que darrerament hi ha presentat diversos projectes basats també en la màquìna dels 9 ulls: Portraits Google Street View, Fuck you Google Street View, Paris Street View (l’any passat, aquesta darrera sèrie va estar exposada en gran format als carrers d’Amsterdam) Street View Manhattan, …  A banda d’aquests Streets Views, Wolf té d’altres sèries força  impactants, com Tokyo compression, amb primers plans de viatgers de metro “esclafats” contra els vidres, o les sèries Transparent citys (2008, 2008 i 2009), on ens descobreix les interioritats d’una gran ciutat com Chicago. De Michael Wolf ja en varem parlar a l’article sobre el seu projecte Hong Kong 100×100.

A flickr de moment només hi ha uns pocs grups que toquen el tema del GSV, des de fotos dels cotxes de Google fins a alguns time-lapses molt matussers fets a partir de les fotos del 9 ulls.

Barcelona Street view de desdibuixPersonalment ho vaig tornar a provar aquest cap de setmana fent un tomb pel Raval de Barcelona. He penjat els resultats en aquest fil, i fins i tot he gosat passar-ne algunes a blanc i negre. El fet de poder adreçar perspectives, retallar i reenquadrar les imatges, fer desenfocaments selectius, també dona molt de joc.

No és només fotografia ja ho sé, però s’hi assembla! De veritat que això enganxa. Sinó, aneu a fer una volta pels carrers d’Hong Kong, per exemple, i ja em direu si us en podeu estar de fer algunes “captures”. Tant se val si són escenes de carrer com paisatges urbans, les possibilitats d’aconseguir imatges “personals” pot sorprendre a més d’un.

A veure si tot plegat anima a més d’un a passar una bona estona caçant imatges assegut tranquil·lament davant l’ordinador.

Com diria el poeta, a l’estiu tota cuca viu i jo amb l’street view.

Hong Kong Street View de desdibuix

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Street view”

  1. Un bon article amb un pilot de links molt interessants!
    Gràcies Miquel!

  2. He passat una estona divertida amb els teus enllaços, Miquel! Gràcies!

  3. Em manca temps, però és una opció divertida i amb moltes possibilitats!