avatar

Danny Santos

Retrats de desconeguts per Danny SantosAvui dia, en parlar de fotografia digital a internet, és quasi inevitable fer esment de flickr. Aquí ens n’hem fet ressó en diverses ocasions, a vegades per denunciar, mig seriosament, mig en broma, la manca de criteri i la poca credibilitat de la majoria dels comentaris que s’hi poden trobar. Però flickr també és un pou de sorpreses agradables. Només és qüestió de cercar amb paciència. Darrerament, no recordo com, vaig descobrir-hi un fotògraf ben interessant Danny Santos II, àlies Danny st. com és conegut a flickr.

Danny és un jove fotògraf filipí que treballa i fotografia a Singapur. Malgrat la seva joventut, és tot un mestre en la fotografia de carrer, especialment de retrats. No és d’estranyar tenint com a referents a fotògrafs com Garry Winogrand, William Klein, Daido Moriyama, Philip-Lorca DiCorcia, Ray K. Metzker, Trent Parke o Fan Ho.

"Sophie" per Danny SantosEn Danny diu que li agrada fotografiar al carrer per les condicions variables i incontrolables que hi troba. Per a ell la fotografia de carrer “és com una droga. Com més fotos fas, més en vols fer. Sí, és cert que pots passejar durant 4 hores sense fer una foto decent… Però de la mateixa manera, pots fer les 5 millors fotos de la teva vida en menys de mitja hora.”

Des de que va arribar a Singapur, l’any 2008, Danny ha realitzat diversos projectes, tots ells relacionats amb la fotografia de carrer. El títol del seu bloc és ben explícit: Shooting strangers in Orchard Road.

Sóc en Danny i m’agrada retratar estrangers desconeguts pels carrers de Singapur”, confessa a l’entrada d’aquest blog amb una sinceritat que és d’agrair. Un blog on Danny explica amb molt de detall com porta a terme cada un dels seus projectes. Així, per fer la sèrie Portraits of strangers, abans de fer-li la foto Danny s’acostava a la seva víctima i li demanava: “T’importa que et faci una foto“. El resultat és una galeria extraordinària de retrats.

"Bad weather" per Danny SantosDanny, a més del seu blog i de la seva presència a flickr és també molt actiu a facebook des d’on darrerament ha anat contactant  amb els seus “retrats” i els ha demanat si els interessaria que els tornés a fer un retrat. És el projecte que anomena Revisited strangers.

La noia de la foto, Sophie, de mare japonesa i pare anglès ha estat una de les que han acceptat. Ara però, no es tracta de fer un retrat més o menys improvisat. Per a aquest projecte, Danny escull molt bé el lloc i les poses dels models.

No us perdeu tampoc les seves sèries Bad weather, Street scenes, City strollers, etc.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Danny Santos”

 1. Ep!
  ‘strangers’ -> desconeguts

  ;-)

  • Cert, “stranger” vol dir “desconegut”, no “estranger”. És un false-friend. Un altre prou curiós és “preservative”, aprofitant que Mr. Ratzinger Z passa per Madrid.

   Un fotògraf molt interessant amb un projecte captivador. Moltes gràcies per cridar la nostra atenció sobre ell, Miquel.

 2. Gràcies pel descobriment Miquel!
  Venen ganes de sortir a fer retrats :)

 3. Com amant de la fotografia de carrer ha estat tot un descobriment. No coneixia el treball d’en Danny. Ara ha estat possible a la vostra publicació. Gracies per aquesta presentació que a partir d’aquest mment seguiré de ben a prop.