avatar

Els colors de l’aigua

A l’estiu vénen de gust les imatges refrescants, oi? Doncs avui volem mostrar-vos l’obra de Clark Little, que en aquest sentit segurament complirà les vostres expectatives. De fet, d’aquest autor ja se’n va parlar fa temps al fòrum, però segurament val la pena dedicar-li una mica més d’espai.

Clark Little va néixer el 1968 a Califòrnia, però al cap de dos anys anà a viure a Hawai. Aquesta podria haver estat una decisió sense més transcendència, però en el cas de Little aquest fet canviaria radicalment el seu futur. Ja de jove, començà a dedicar-se al surf. No ho deuria fer malament, ja que ben aviat començà a tenir cert reconeixement, sobretot per les accions extremes que duia a terme, i que no eren a l’abast de qualsevol surfista. Però Little encara no havia descobert del tot la seva vocació, malgrat tot.

Aquest descobriment, sorprenentment, no li arribà fins l’any 2007. I no fou en cap cas premeditat: tot començà quan la seva dona li demanà una fotografia per a decorar una paret de l’habitació. Little prengué la taula de surf, i intentà capturar alguna instantània d’allò que ell veia mentre lliscava per les ones.

Renoi, quines fotos! Tothom que les veié en quedà meravellat; no en va, el punt de vista del fotògraf era desconegut per la gran majoria dels mortals. A més, Little no només apretava el botó, sinó que es demostrà que tenia molt bon ull a l’hora d’extreure tot el suc a la fotografia d’onades.

A partir d’aquí, mica en mica s’anà fent lloc en el món de la fotografia professional, gràcies a clients com National Geographic, LIFE, BBC News, GEO International… Per a fer les fotos, Little esmerçà equipaments especialment dissenyats per a les difícils condicions (aigua, sal, cops) del surf.

Si no coneixeu aquest fotògraf, val la pena que feu una ullada a la seva obra. Sembla mentida que pugui haver-hi tants colors, formes i textures en les onades, i impressiona pensar com deu fer-s’ho Clark Little per a fotografiar-ho!

Per cert, si us sembla que ja havíeu llegit alguna notícia similar, segurament deveu haver recordat l’article sobre LeRoy Grannis. Bona memòria!

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Els colors de l’aigua”

  1. Realment espectaculars Jordi!!!
    Una vessant de l’aigua ben diferent a les imatges més típiques de paisatge que tenim més en ment amb aigües sedoses.