avatar

Formigues de colors

Un dels principis de la fotografia de natura és que cal alterar el mínim possible l’entorn i la realitat que es vol fotografiar. Ara bé, hi ha casos en què això no és possible, ja que l’alteració és precisament la peça clau de les imatges que es volen obtenir. I avui en volem mostrar un exemple molt curiós.

El Dr. Mohamed Babu és un científic que viu a l’Índia, a Mysore. Un dia, la seva dona, Shameem, li va fer notar que unes formigues, després d’haver begut llet, tenien l’abdomen de color blanc. Encuriosit, es fixà en aquest fenomen, i s’adonà que es tractava d’una espècie de formiga amb l’abdomen transparent, cosa que provocava que, en funció d’allò que mengéssin, l’abdomen els canviava de color.

La gràcia de tot plegat és que deixà anar la imaginació, i decidí fer un experiment: prepararia un compost d’aigua, sucre, i colorants, i en fotografiaria els resultats. Així doncs, sortí al jardí de casa amb l’equip fotogràfic, i col·locà unes gotes de cada color sobre una superfície blanca. Al cap d’una estona aparegueren les formigues, i començà a fotografiar-ho.

Els resultats, ja els podeu veure: uns jocs de colors ben curiosos, que encara anaren a més quan, combinant aigua de diverses gotes, dins l’abdomen es començaren a crear colors secundaris.

L’única pega és que, probablement, hagués estat interessant que el Dr. Babu fes un curset de fotografia macro, ja que la nitidesa de les imatges queda lluny dels mínims esperables, i algunes dominants blavoses es podrien haver resolt millor durant el processat.

En tot cas, si aquests dies us avorriu, i teniu a mà colorant alimentari, podeu provar-ho vosaltres mateixos. Caldrà buscar, això sí, si pels nostres verals hi ha també formigues amb aquestes característiques!

Ho hem llegit aquí.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Formigues de colors”

  1. Com deia un personatge de dibuixos animats… Curiosíssim!