avatar

Necono, la càmera de gat

No sabem si és un cas curiós dins el món de la fotografia lo-fi (low fidelity, en contraposició a hi-fi) al costat de les Lomo i les noves Polaroid. O bé és un intent de fer arribar al públic en general una càmera digna de ser utilitzada per un espia durant la Guerra Freda, per a fotografiar discretament els plànols militars d’un país enemic. O bé senzillament és la càmera més fashion, trendy i cool d’aquest any. O bé és una càmera per als amants dels gats. O potser és una campanya de màrqueting d’una empresa de dissenyadors amb bons padrins. O potser és el prototip de la càmera que portaran els Mossos al casc. O és el definitiu cavall de troia del Gran Germà perquè d’ara endavant sempre visquem dins l’angle de visió d’una càmera.

O, senzillament, qui sap! Les set possibilitats són certes, ja que els gats tenen set vides i, mira, cada una d’elles és per a cada una d’aquestes opcions!

En tot cas, el que presentem avui, malgrat que no ho sembli, és una càmera fotogràfica. Es diu Necono, i la fabrica l’empresa japonesa Superheadz, a partir d’un disseny de Lisa Larson. Permet fer fotografies de 2.048 x 1.536 píxels, i fer vídeos de 640 x 480 píxels, i fa servir targetes microSD per a emmagatzemar-ho.

Però, com és evident, el més important no són les característiques tècniques (que és una manera delicada de dir el que tots esteu pensant), sinó les seves característiques, de disseny? I és que, tot i que no té, per exemple, pantalla —es pot adquirir a banda—, té una característica que la fa inigualable: imants als peus! Així, podeu tenir la càmera ben situada a la nevera, esperant aquell moment en què un esquitx d’oli fa xisclar la vostra parella mentre fregeix croquetes i clic! Ja teniu foto!

Necono tampoc no té visor, ja que enquadrar és una forma de reprimir la creativitat i l’espontaneïtat. L’objectiu està en un dels dos ulls del gat, mentre que l’altre és un led que fa les funcions d’indicador d’estat (per a saber, per exemple, si el gat està en mode vídeo o en mode foto, cosa ben pràctica).

Finalment, pel que fa al preu, teniu dues opcions: o bé comprar només la càmera, per uns 136 eurons, o bé comprar-la amb el pack d’accessoris, que inclou un lector de targetes i una funda a joc —imprescindible—, per uns 160 eurons.

I ara, direu: i qui és compra aquesta càmera? Doooooooncs… Heu fet una ullada a aquest grup de Flickr?

 

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Necono, la càmera de gat”

  1. Curiós, curiós… El que m’ha decepcionat és que he vist que té el botó damunt l’esquena, llàstima, amb la gràcia que m’hagués fet que s’hagués de moure la cua per fer la foto jajaja

  2. Molt simpàtica, la joguina. Per cert, em penso que “gat” en japonés és “neko”. D’aquí li deu venir el nom, imagino.