avatar

Peter Dench: la Gran Bretanya al natural

Durant la boda de Catherine Middleton i el Princep Guillem, per Peter DenchPeter Dench és un dels fotògrafs recurrents al Visa Pour l’Image, festival del fotoperiodisme que va obrir les seves portes aquest dissabte passat. En buit anys de festival, Dench ha tingut cinc  exhibicions dedicades a la seva feina. En l’edició d’enguany, el Convent dels Mínims acull una mostra de les seves fotografies dels darrers 10 anys.

Encara que els seus camps de treball habituals són els de la publicitat, la fotografia editorial i els retrats, Peter Dench es mou amb tota comoditat en el terreny de l’enregistrament de la quotidianitat, un àmbit que no exploren molts fotògrafs però que sovint regala situacions, escenes, personatges, moments que constitueixen extraordinàries fotografies. En Dench això ho té claríssim, com també te molt clar que el humor pot ser un element fonamental, la clau que sovint després d’arrencar-nos un somriure o una rialla ens convida a fer una lectura més pausada i reflexionada d’una fotografia.

Petons i vòmit en una fotografia de la sèrie "Drink UK" de Peter DenchUn dels temes més treballats pel Dench són els seus compatriotes britànics. En les seves fotografies ens els mostra en les seves activitats diàries o festives, en el fer rutinari i en les celebracions, com ara les remullades en alcohol o els actes d’adoració per la família real (la d’ells, és clar), per citar algunes. Peter Dench il·lustra amb les seves fotografies la idiosincràsia i singularitat cultural i multi-ètnica d’un dels països punters de la UE, admirat per la serietat i solidesa de les seves institucions, formalitat i sentit de la responsabilitat, que de tant en tant s’ens mostra sorprenentment incoherent, desinhibit fins a fregar els límits de l’animalitat, o immers en una mena de paroxisme comunitari gairebé religiós, en presencia dels amos del Palau de Windsor.

Feu un cop d’ull a les seves galeries, especialment les dedicades a Gran Bretanya en general o Londres en particular. Però si disposeu dels temps i les ganes necessàries, continueu amb la resta. Penso que passareu una bona estona i trobareu més d’una imatge que us sorprendrà i us farà aixecar les celles. Segur que ho gaudireu.

Si més no, a alguns us pot anar bé per no pensar durant en una estona en el que és inevitable: dijous és dia 1 de setembre.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.