avatar

Pros i contres…

Que tinguis una càmera no vol dir que siguis fotògraf. El talent no es pot comprar.Tenir una bona càmera reflex i saber-ne les funcions dels botonets, enviar fotos a Flickr o Facebook i que ens posin el segell del supermegapremiumphotoawards, i altres coses que s’acostumen a fer com a rituals del procés d’aprenentatge, no ens farà millors fotògrafs. Això ho sap o ho hauria de saber tothom. I que el talent no es pot comprar no ho dic jo, sinó que més aviat seria el lema d’aquest web, que es diu youarenotaphotographer.com. 

El web fa esment als que s’anomenen professionals, els que viuen d’això i als que per definició i per un suposat bagatge, ens haurien de fer la feina amb total garantia. Sempre n’hi ha hagut d’aquests que la professionalitat i el bon fer,  se’ls hi suposa, com a la cartilla militar, però que certament no la Un retrat "professional"?tenen I d’altres sense gaire vergonya de fer i d’ensenyar segons que, també s’hi apunten, i finalment amb la crisi que ens afecta a tots, gent que sap fer de tot  i es llencen de seguida al món Professional.

Potser l’autor de la pàgina és un dels damnificats d’algun de massa atrevit i va decidir fer un web per ensenyar uns treballs que millor que no ens serveixin de font d’inspiració (encara que segur que deuen tindre el seu públic). Però que si tenim un mínim de criteri i bon gust fotogràfic, segur que ens podem fer un fart de riure.

La web està plena de fotografies i d’altres exemples del que es pot fer, si som d’aquests que no tenim vergonya d’ensenyar-ho després. Potser si en coneixeu alguna pàgina més, li podeu fer arribar, sempre estaria be, que per aquí també hi ha de tot i força.

A través d’aquest web, també he confirmat que el tema embarassades fa que alguns fotògrafs/es es sentin massa creatius i si a sobre ho lliguem amb el tema retoc fotogràfic, això ja mereix un capítol destacat. Com a exemple una imatge prou significativa treta del web.

Ah, i si a algú li agrada, que em perdoni ;-)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Pros i contres…”

 1. Bona troballa.
  Vigila que la foto que surt aqui al fil, la de la noia embarassada amb aletes, no la vegin els de la Federació Catalana de Fotografia que igual li donen premi.

  He mirat bastantes fotos de la web aquesta. N’hi ha que com a fotografies familiars les podriem disculpar. Molts dels que compren una cámera no pretenen més que tenir records. Per tant, diria que aquestes fotos cumpleixen la seva feina. Però quan comencem amb pretensions de “profesionalitat”, retoc fotogràfic, etc. malament… un desastre.

  La de la foto de la nuvia amb una pistola o la de la desaturació selectiva de flors son impagables.

  Salut

 2. Ondia! veus? com que jo no sé fer fotomuntatges d’aquest nivell, això no em passarà mai! (espero).
  A mi m’han impactactat la d’una altra embaraçda que té unes sabates a la panxa i una foto d’ella mateixa als peus i la que apreixen les parts d’un bebé que sembla que l’hagin esquarterat pobret meu!
  Ara vaig a mirar aquesta de la pistola que no l’he vist…

 3. Jajaja, n’hi ha algunes per morir-se de riure i unes altres de por.

 4. aquí m’hi falten uns quants “efectos acuarela” i uns quants “efecto lienzo”, haha!

  Tot plegat, molt ben dit. Tens més raó que un sant. Jo fa 30 anys que faig fotos i vaig fent feines esporàdiques remunerades i, tot i això, encara em costa dir que “sóc fotògraf”. En canvi, n’hi a molt@s que, dos dies després de fer un talleret, ja s’han penjat el rètol a la façana. Patètic!