avatar

Concurs Mensual EF setembre ’11

"Aliens al món" d'EnricML’edició de juny del Concurs Mensual EF de juliol- agost, ha finalitzat amb el triomf de l’EnricM amb la seva fotografia “Aliens al mòn” amb 24 punts. Felicitats a ell i a tots els que finalment hi han participat.

El premi d’aquesta passada edició, cedit pel nostre patrocinador Disefoto, és una motxilla Lowepro SlingShot 200 AW. A més, el guanyador podrà encarregar una copia de 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. Per la nostra part, hi afegim una bonica samarreta EF.

I tot seguit us proposem un nou tema per al proper concurs mensual.

Un bodegó amb llum pròpia

Bodegó modelat en 3D per Jaime Vives PiqueresPer aquest mes us proposem un nou repte, senzill però que permetrà que feu fotografies a casa vostre mateix. Podreu fer proves i assajos si us ve de gust, deixar-ho per l’endemà si no voleu continuar, perquè no es mourà si no el toqueu. Parlem d’un bodegó.

Un bodegó, en la seva concepció més habitual, i tant en pintura com en fotografia, s’entén que és una representació d’objectes inanimats, generalment trets de la vida quotidiana, que poden ser naturals o be creats per l’home i aquests situats en un lloc determinat. També es pot anomenar “natura morta”.

Ja comenceu a veure per on va la repte? Doncs encara no està tot dit… Seguiu llegint…

Per donar una volta més a la proposta, afegirem que aquest bodegó que feu ha de mostrar dins la pròpia fotografia la mateixa font de llum amb el que s’il·lumina. Podria ser una espelma, com en el cas de la il·lustració que veieu (que es una representació 3D treta d’aquest web), un llum de taula, una bombeta, un flaix o fins i tot la pantalla del vostre ordinador.

La qüestió principal, a banda de l’atractiu del vostre bodegó, és que la incorporem dins la mateixa fotografia. No valdran si a més hi ha llum d’una segona font que no és visible, com pot ser una finestra, etc. Poden haver diverses fonts de llum, però totes s’han de veure a la imatge.

Com veieu, el repte no és trivial, però estem segurs que us en sortireu prou bé. Podeu presentar les vostres fotografies i com sempre atenent-vos a les normes habituals, fins el diumenge 2 d’octubre de 2011 a les 24:00h.

El premi per el vostre d’esforç i creativitat serà una bossa Lowepro Nova 160 AW, aportació del nostre patrocinador DiseFoto. El guanyador també podrà encarregar una copia 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia. I nosaltres hi afegim al lot una samarreta EF.

Au doncs, ja teniu feina si voleu. I aquest cop sense moure-us de casa!

 

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Concurs Mensual EF setembre ’11”

  1. Bon tema pel proper concurs. Només una pregunta que potser seria més pertinent dins en fòrum… Estan permeses tècniques basades en la multiexposició per a fer un HDR?

  2. Estan permeses tècniques basades en la multiexposició per a fer un HDR?

    Per què no haurien de estar permeses? Jo no veig enlloc que digui res quant a les tècniques a aplicar per fer la foto, ni que es plantegi cap limitació en aquest sentit.

  3. Cert que no hi ha cap limitació, però se m’ha acudit el dubte al plantejar que totes les fonts de llum han de ser visibles i si fem una multiexposició, en zones “naturalment fosques”, pot haver-hi detall a les ombres que en una sola exposició només seria possible amb una altra font de llum de suavitzat que, segons les normes, haura de ser visible… només era per això…