avatar

Pep Prats: cròniques des de l’Àfrica (I)

Molts potser ja sabíeu que en Pep Prats, membre d’EF sempre actiu i interessat en la fotografia d’animals i natura, es trobava a Kenya fent un taller amb l’Oriol Alamany que ja vàrem anunciar a EF. Abans de marxar ens va assegurar que si tenia possibilitats de connectar-se, ens aniria enviant fotografies i alguna crònica escrita de l’aventura.

Com us anunciàvem ahir, ens comunica que li es possible connectar-se, per lo menys de moment, i ens anirà enviant aquestes cròniques. Inclús ha quedat amb l’Oriol que, al mateix temps, ell ens anirà enviant petits consells per a realitzar aquest tipus de fotografia.

Fotografies i texts els que veurem, que imaginem que deuen ser vivències molt intenses i que gràcies a la tecnologia, en Pep Prats les pot compartir amb nosaltres gairebé immediatament.

Us deixem doncs amb aquest testimoni directe del gairebé enviat especial d’EF a l’Àfrica.

Des d’espaifotografic et desitgem que t’ho passis molt be Pep. El mateix per l’Oriol i per l’Eulàlia i així com a tots els companys d’expedició.

Hola companys,

Us envio aquestes fotos des del cor d’Africa, des de Kenya, on estic fent el taller de fotografia de predadors i herbívors a la sabana africana amb l’Oriol Alamany. Estem aquí des d’aquest dilluns i hi passarem dues setmanes.

El pla que ens ha preparat l’Oriol i l’Eulàlia és realment molt intens: dues sessions de fotografies diàries, una pel matí de 6:30 a 13 i a la tarda de 4 a 6:30. La resta d’hores que queden són pels àpats, dormir i triar les fotos. Un autèntic estrès. Sort que estem a prop de l’equador i només comptem amb 12 hores de llum.

Els safaris aquí a Kenya es fan amb cotxe, d’aquests que tenen el sostre practicable. Aixó permet tenir molta visibilitat per poder fer les fotos en totes direccions.

Malgrat que aquests primers dies hem tingut pluja, hem aconseguit fotografiar un munt d’espècies diferents, gràcies al coneixement de terreny i la fauna que tenen el guies/conductors que portem. En aquests 3 dies ja porto més de 1.500 fotos fetes.

Elefants a la sabanaAra estem a la reserva de Masai Mara, on hi continuarem fins diumenge.  Després anirem a visitar les reserves de Nakuru i Samburu. El principal al·licient que tenim aquests dies és poder observar el creuament del riu Mara que fan els nyus en la seva migració des de Kenia cap a les planes del Serengueti a Tanzània, tot un espectacle. De nyus n’hi ha molts, una barbaritat, prats i prats amb milers de nyus durant quilometres caminant en filera cap al seu destí. Avui hem arribat a un punt del riu on s’acumulaven els cadàvers dels nyus que han perdut la vida en creuar el riu; un espectacle dantesc, ple de voltors i marabús, uns carronyaires ben peculiars com veureu a les fotos.

Les fotos estan revelades molt ràpidament i amb el portàtil, no tinc molt clar si son massa clares. A mida que pugui tenir connexió a internet, i temps, us aniré enviant alguna cosa més.

Us deixo ara amb un consell de l’Oriol.

El consell de l’Oriol Alamany: sempre a punt

En un safari a l’Àfrica la oportunitat es pot presentar en qualsevol moment. Cada dia, al pujar a la furgoneta, duu la càmera sempre a punt, amb uns paràmetres bàsics d’exposició, sensibilitat i enfoc preparats.

Fotografiar animals salvatges té molt de fotoreportatge. Sovint es disposa d’uns pocs instants i les fotografies cal fer-les ràpid. El més recomanable és deixar la càmera en mode d’exposició automàtica Av (Canon) o A (Nikon i altres marques), fixant la màxima obertura al teleobjectiu. Això ens garantitza la velocitat d’obturació més elevada possible en cada moment evitant la vibració i aturant el moviment de l’animal.

Una vegada assegurades les primeres imatges aleshores ja podem començar a afinar algunes paràmetres per a aconseguir la millor fotografia possible. Potser tancar una mica el diafragma per a obtenir una major profunditat de camp o millorar la qualitat de l´òptica, fer servir una velocitat d’obturació més lenta per aconseguir un efecte de moviment, utilitzar el dial de compensació de l’exposició per a aclarir o enfosquir la fotografia, etc.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris13 comentaris a “Pep Prats: cròniques des de l’Àfrica (I)”

  1. Que t’ho passis molt be Pep i tinguen’s al corrent de tot. Espero que puguis veure també la noticia i escriure si pots algun comentari, així la cosa que que encara sigui més directe ;-))

  2. En Pep ens ha enviat una nova crònica que esperem poder posar com article a portada, demà o demà passat.

    Segur que ens descobrirà noves coses del seu viatge.

  3. Moltes gracies Pep per la crònica casi en directe . Genials las fotos i el consell de l’Oriol . Estic desitjant llegir la pròxima . De safari fotogràfic per Kenia ….. quina enveja !