avatar

Somien els androids amb fotografies elèctriques?

Ja em perdonareu la broma, al·lusiva a la novel·la d’en Philip K. Dick que va inspirar, ni que sigui remotament, la mítica pel·lícula de Ridley Scott. Alguns deveu haver llegit l’obra i molts altres segur que heu vist la pel·lícula, més d’un cop i tot. En qualsevol cas, haig de confessar que tot plegat no ha estat més que un recurs barat per atreure la vostra atenció.

De tots els que llegiu aquestes línies, alguns potser sou usuaris d’un telèfon mòbil basat en el sistema operatiu creat per Google, l’Android. La resta, que es divideixen de manera heterogènia entre ufanosos posseïdors d’IPhone i els que habitualment s’escalfen l’orella amb algun altre variant de telèfon cel·lular, podeu continuar amb el que estàveu fent. Esteu dispensats.

Als amics del robotet verd, els vull cridar l’atenció sobre dues aplicacions que els hi pot resultar de cert interès, dins de l’àmbit de la pràctica de la fotografia: PhotoTools i The Massive Dev Chart.

Cal dir que cap de les dues citades aplicacions permet fer fotos. En aquest fangal no m’he volgut ficar. Això sí, són eines per fotògrafs, per gent que fa fotos. Però no precisament amb el mòbil. Em penso que m’estic enredant una mica. Anem al gra, doncs.

PhotoTools: multi-eina fotogràfica

PhotoTools per AndroidUs en recordeu d’aquelles navalles que ajuntaven tota mena de petits estris i einetes, a banda de la previsible fulla de tall? Aquelles inconfusibles pel seu color vermell, decorades amb un escut amb una creu blanca a dins? Exacte, les anomenades “suïsses”! Doncs això precissamet és el PhotoTools.

PhotoTools ens ofereix un recull de petites utilitats que permeten resoldre situacions comuns i obtenir diversos paràmetres i valors fotogràfics. Fent una llista, podríem citar: càlcul de profunditat de camp i hiperfocal, reciprocitat de l’exposició, exposició amb el flaix, compensació per múltiples exposicions, velocitat d’obturació mínima, extensió de manxa, fases de la Lluna, determinació de l’hora màgica, nivell d’horitzó, cronòmetre, temporitzador… A tot això hem d’afegir que no cal pagar ni un cèntim!

Si voleu saber més d’aquesta utilíssima aplicació, podeu consultar el web oficial del fabricant. Si no podeu esperar més a prova-la, la podeu descarregar des de l’Android Market.

The Massive Dev Chart, per revelar-ho tot

Massive Dev Chart de Digital Truth Photo

No em podia estar, ho sento molt. Aquesta aplicació està adreçada a un sector molt determinat dins del món dels aficionats a la fotografia. Concretament, als que encara es mullen els dits per fer les fotos o tenen pensat fer-ho en algun moment. Parlo de procediments químics, de revelar pel·lícula, de alquímia fotogràfica, ja m’enteneu.

The Massive Dev Chart ens permet portar a la butxaca el ingent receptari pel processat de pel·lícules col·leccionat per Digital Truth Photo. És una llista impressionant de procediments pel revelat de films fotogràfics, tan extensa i detallada que és pràcticament impossible que no trobem la combinació de pel·lícula, revelador, dissolució i temperatura que més ens convingui.

L’aplicació encara va més enllà que el llistat del web: incorpora un temporitzador que ens guia pas a pas durant tot el procés, marcant el temps de revelat, atur, fixat, rentat… Inclús ens indica quan és el moment i durant quanta estona fer l’agitació pertinent!

Com que res és perfecte, alguna pega havia de tenir: Massive Dev Chart no és gratuïta. Haurem de pagar 6,82€ per obtenir-la. Però que caram, això no són gaire més de quatre o cinc cafès!

Abans de plegar i anar-me’n a dormir, cal que faci una puntualització, per si encara volta per aquí algun usuari d’iPhone: també poden fer servir The Massive Dev Chart. Ara sí, tots contents, oi?

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Somien els androids amb fotografies elèctriques?”

  1. Jo estic “entre ufanosos posseïdors d’IPhone” i faig servir el The Massive Dev Chart i, realment, he amortitzat sobradament el seu preu.

  2. S’haurà de provar Lopes, moltes gràcies per la informació (en el meu cas sobretot la primera).

  3. Bona entrada. La primera aplicació la estic avaluant. A alguna banda vaig llegir que es una navalla suïssa per fotògrafs.

    Una altra aplicació que pot ser d’utilitat es Photo Studio Buddy que permet fer esquemes d’il·luminació de les nostres fotografies.