avatar

Doble trobada temàtica: Photowalk i Strobist

Doble trobada temàtica: Photowalk i StrobistEl proper dissabte 26 de novembre organitzem una jornada ben complerta, pensada per satisfer els interessos d’aficionats de dos nivells ben diferents. El mateix dia, simultàniament, oferim una Passejada EFotogràfica guiada (photowalk, que diuen els angloparlants) i una Sessió pràctica de Strobist o d’introducció a la il·luminació amb flaixos portàtils. Evidentment només us podeu apuntar a un d’ells, però pot ser una gran trobada de gent amb les mateixes aficions. Ens trobaren tots junts a l’hora del dinar i llavors podrem compartir experiències i intercanviar impressions. Tot un dia sencer, pràctic, intens, durant el que podreu aprendre molt.

La passejada està dirigida als aficionats que volen adquirir o refrescar coneixements fonamentals de tècnica fotogràfica d’una manera pràctica, tot fent un recorregut pels indrets més significatius i atractius de Vilassar de Dalt, prenent fotografies, comentant les dificultats i solucions possibles a les diverses situacions i escenes.

 • Aprèn fotografia tot passejant de forma lúdica i amena
 • Entén el funcionament de la teva càmera fotogràfica. Abandona el mode automàtic i llençat al manual! (es recomana portar càmera rèflex o compacta que permeti funcionament manual)
 • Es repassaran els conceptes bàsic com: diafragma i profunditat de camp, temps d’exposició i moviment, ISO, balanç de blancs, modalitats de mesura i exposició, interpretació de l’histograma, enfocar correctament…
 • Recursos compositius i trucs interessants per millorar les fotos

L’encarregat de guiar aquesta activitat és el nostre company Eduard Selva, que ja va demostrar les seves dots pedagògiques tant en la recent Passejada EFotogràfica a Vic com amb els seus brillants articles, publicats al seu bloc i a casa nostra.

L’Eduard explicarà els conceptes fonamentals de la tècnica fotogràfica, els principis bàsics per la correcta utilització de la càmera, les estratègies més efectives per treure’n el màxim rendiment, deixant de banda els modes automàtics de la càmera, per tal de prendre el control absolut sobre el seu funcionament. No es deixaran al marge qüestions de composició, equilibri i trucs i tècniques per millorar el nostre llenguatge fotogràfic.

Per altra banda, la Sessió de Strobist està destinada al aficionats amb una certa experiència que volen iniciar-se en l’us del flaix extern com a eina d’il·luminació. Es farà a l’interior i al pati del Museu i el nostre amic Joan Porredon serà l’encarregat de mostrar als assistents les possibilitats creatives i expressives del flaix extern, l’ús de més d’un flaix amb control remot, així com d’altres elements accessoris que permeten modelar i controlar la llum a la nostra conveniència, com són difusors, paraigües, reflectors, etc. Es tracta d’una aproximació eminentment pràctica al conjunt de tècniques conegudes Strobist.

Entendre la llum

 • Conèixer-la, identificar-la, mesurar-la, quantificar-la.
 • El seu comportament: llei del invers dels quadrats.
 • Identificar-la: intensitat, qualitat, color.
 • Procedència: natural, artificial, de descàrrega (flaix).

Treballar amb la llum

 • Disponible: natural i artificial.
 • Controlada: artificial contínua, de descàrrega.
 • Tipus d’Il·luminació: principal, suavitzat, contra.

El Flaix

 • Peculiaritats.
 • Velocitat de sincronització.
 • Sense llum ambient.
 • Amb llum ambient: control del contrast.
 • Flaix damunt la càmera.

El preu de la jornada és de 50€, independentment de l’activitat que trieu, i 75€ si ens acompanyeu a dinar al Restaurant Les Sedes. Us ho recomanem, com sempre, ja que el dinar és un bon moment per conèixer gent, resoldre dubtes, compartir experiències, etc.

Començarem a les 10:00h al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, on farem la trobada temàtica sobre il·luminació amb flaix i des d’on sortirà el grup de la passejada. A les 14:00h ens trobarem tots per dinar plegats i a les 16:00h ens tornarem a separar per continuar amb les respectives activitats, fins la cloenda a les 19:00h.

Els posseïdors del Carnet d’Amic d’EF, com és habitual, tenen un descompte en el preu de la jornada. El preu del taller per ells és només de 30€ (55€ amb el dinar inclòs).

Ja ho sabeu doncs: tant si us ve de gust una passejada fotogràfica que us ajudarà a aprofundir en l’us de la càmera i dels seus controls o enquadraments, tècniques i trucs, com si us voleu introduir en les tècniques de la fotografia amb flaix, reserveu el proper dissabte 26 de novembre a les vostres agendes. Us hi esperem!

Obrirem un fil per els possibles dubtes o preguntes que es vulguin fer al respecte.

Podeu fer l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (indicant el nom, telèfon i e-mail de contacte). Agrairem que ens feu un avís per email quan hàgiu fet l’ingrés, indicant quina de les dues opcions trieu. Acceptarem cancel·lacions i retornarem el import pagat fins una setmana abans de la data, però no en els dies previs al taller.

Jornada doble: Passejada EFotogràfica i Taller d’il·luminació amb flaix
Dissabte 26 de novembre, de 10:00h a 19:00h
Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
C/ Marquès de Barberà 9 (veure mapa)
08339 Vilassar de Dalt

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Doble trobada temàtica: Photowalk i Strobist”

 1. Excel·lent propostes junt amb la sortida del dia 5. Tant de forum i tanta xerrameca digital, res home, lo guapo es fer fotos, fer-la petar amb fotògrafs, aprendre coses en viu i en directe. Em sembla que la web 3.0 serà sense ordinadors :-)

 2. ….doncs casi segur que al de Strobist hi vindre!

 3. Per poc que pugui, intentaré venir al de Strobist!

 4. Vaja! Jo aquell dia tinc un tema a Sant Boi! Així que ni photowalk ni strobist ni res de res… a jod….
  Llàstima no haver-ho sabut abans!

 5. […] de Vilassar de Dalt, (que és on acostumem a fer tots els tallers i trobades temàtiques com el Photowalk i Strobist del 26 de novembre) avui a les 21:30 es fa la xerrada El cel de tardor i hivern. Després de la xerrada es fa […]