avatar

Introducció al flux de treball amb Lightroom

Quan un ja porta un temps fent fotos i més fotos, després d’iniciar la seva afició fotogràfica, comencen a sortir els primers dubtes de com organitzar tot el treball que això comporta. En aquest moment apareix el terme Flux de treball, el qual fa referència a totes les tasques necessàries des que accionem l’obturador de la càmera fins que donem una presentació final a les nostres imatges. No hi ha una forma única per ordenar els passos necessaris d’aquesta tasca i cadascú intenta adaptar-lo el màxim possible a les seves necessitats.

Adobe Photoshop Lightroom és un programa que s’estructura precisament responent a un esquema de flux de treball molt pràctic i flexible i, en molts casos, fa que sigui la única aplicació necessària per procedir un cop descarreguem la targeta de la nostra càmera fins al final de la feina.

Us deixo aquest screencast, de producció pròpia, perquè tots aquells que encara no el conegueu us pugueu fer una idea del seu funcionament i potencial.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris8 comentaris a “Introducció al flux de treball amb Lightroom”

 1. Bona feina Eduard. Un tutorial senzill i entenedor. Gràcies per compartir-lo

 2. Molt bé Eduard, ets un bon mestre. Has fet un bon tutorial d’iniciació a Lightroom.

 3. Fantàstic Eduard, una bona introducció al programa. Ahir en Siqui ens explicava que també treballa amb el Lightroom i que fa servir mes aviat poc el PS i puc donar fer que jo mateix i uns quants que conec, ens passa el mateix.

  Penso que a es una cosa que falta a EF, tutorials d’aquest tipus i si son en vídeo encara més. A veure si t’animes. jeje…

 4. Enhorabona Eduard, per la teva iniciativa. Crec que ets el primer que publica quelcom de Lightroom en català. Fantàstic.

  Tens bones dots docents. Ànims.

  Jordi

 5. Sí, sí, està molt bé l’explicació. Gràcies per la teva aportació i esforç.