avatar

Pluges a Cambodja, de Josep Girona

Un cop més fem un viatge a l’Orient, concretament a Cambodja, de la mà del nostre amic Josep Girona. Aquest cop, en Josep ens mostra una situació que a nosaltres ens provocaria molt greus complicacions, però que la gent dels països sotmesos al cicle de les pluges viu amb força normalitat. Cap al juny, a Cambodja arriba l’època dels aiguats, amb la seva màxima intensitat al setembre-octubre. Toca mullar-se els peus, caminar amb l’aigua fins els genolls, continuar amb l’activitat diària i agrair la pluja que omple els camps d’arròs i garanteix una nova collita.

Us deixem doncs amb el relat, imatges i paraula, del nostre incansable viatger:

Us envio una nova tongada de fotos fetes aquests dies que he estat per Cambodja. A la nostra tardor, allà encara és temps de pluges i aquesta vegada han estat força abundants. Tant és així que molts camins i carreteres estaven completament negades per l’aigua i no ha estat fàcil moure’s pel país. Això, que per a mi ha sigut una mica d’obstacle, per a ells ha estat una bona cosa, doncs l’aigua és font de vida i els camps d’arròs eren ben farcits, s’hi podia respirar abundància.

Com altres vegades, la canalla ha estat la protagonista principal de les meves trobades amb aquella gent. També la iaia Maria que alguns ja coneixereu. Ella segueix en la seva barraca tot i que els darrers dies la varen haver de traslladar a una altre casa doncs la barraca se li havia omplert d’aigua.

A les fotos hi podreu trobar de tot. Els camps d’arròs, la canalla, una gallina menjant-se un tros de porexpan, les vaques o cebús, les pregàries d’una dona gran a una pagoda, i en definitiva un país quasi sota l’aigua però content i somrient com sempre. Quan és sec agafan la bici, quan plou, la barca. Tot és tant senzill…

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

En Josep també ens ofereix aquestes magnífiques imatges en forma de llibre, que trobareu a Blurb.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Pluges a Cambodja, de Josep Girona”

  1. Moltes gracies Josep per compartir aquest treball amb nosaltres. Cada cop m’agrada més el sistema de presentació.

  2. Que passada Josep! Estic escrivint això i tinc la pell de gallina! M’encanten les teves fotos perquè transmeten un munt de sentiments. Les fotos dels nens són per destacar a part, però és que també hi ha alguns paisatges i situacions que mostres de forma magistral. Enhorabona per aquest treball i sobretot gràcies per compartir-lo amb nosaltres.