avatar

Avui la fotografia està d’aniversari a Barcelona

Tal dia com avui, de fa 173 anys, el 10 de novembre de 1839 es va fer el primer daguerreotip de tot l’Estat a Barcelona. Va ser fet des del terrat de la Casa Xifré per en Ramon Alabern.

Primer daguerreotip fet a Barcelona l'any 1839Malauradament, aquesta primera imatge no es conserva, ja que va ser sortejada entre el públic assistent al acte. Evidentment, l’esdeveniment va tenir molt de ressò en aquells temps i mai més se’n ha sabut res més.

En canvi un altre daguerreotip fet el 1848, es conserva al Museu d’Art Modern de Tarragona.

Si voleu saber-ne més, en aquesta web hi trobareu més informació, encara que a espaifotografic, ja fa tres anys que  també en varem parlar al voltant d’una errada.

Aquí us presentem dues imatges: la primera del lloc on  es varen prendre les dues fotografies i la possible vista de la primera i la segona de 1848, que és la que es conserva. A veure si algun dia apareix aquesta primera en algun calaix, potser encara ho veurem.

Primer daguerrotip conservat de Barcelona, 1848Be doncs, per molts anys…

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Avui la fotografia està d’aniversari a Barcelona”

  1. Intento posar-me en la pell del Ramon Alabern i sentir la emoció que penso devia sentir aquell dia. Si ara ja ho sentim fent Col.lodió tenint tota la informació possible… Aleshores no devien tenien massa referencies fotogràfiques però sí de químiques. Potser per a ell era un experiment més… En tot cas un experiment que ha arribat molt lluny.

    Moltes felicitats!!!