avatar

Els interessants de la setmana

Un divendres més, a l’espera de tornar a tenir el Que s’està coent al fòrum, miraré de fer un petit recull de coses interessants que s’han anat veient aquesta setmana.

Hi ha de tot una mica, fins i tot una activitat per fer avui mateix, per si us ve de gust anar-hi.

Rhein II d'Andreas GurskyAquesta setmana hem sabut quina era la fotografia més cara que s’ha pagat mai. Es tracta d’una panoràmica del riu Rin de l’alemany Andreas Gursky, que s’ha convertit en la fotografia més cara de la història, al vendre’s a un anònim per 4,3 milions de dòlars o el que ve a ser el mateix que 3,1 milions d’euros. S’ha venut a Christie’s de Nova York.

Fins ara el preu més alt d’una fotografia havia estat 3,9 milions de dòlars (2,8 milions d’euros) que va aconseguir el maig passat Untitled, de Cindy Sherman, en una altra licitació celebrada també a Christie’s. L’anterior record de la fotografia més cara, també havia estat per Gursky, que el 2007 va vendre la seva fotografia “99 Cent II Diptychon” per 3,3 milions de dòlars (2,4 milions d’euros) a Sotheby’s.

Sempre es bona noticia que la fotografia es valori, encara que només sigui en aquests cercles.

Regals per a fotògrafsCom que ja anem de cara a les festes de Nadal, podem fer un cop d’ull a aquests regals amb els que obsequiar si tenim algun conegut/da amb la mateixa afició que nosaltres, o perquè no, que ens agradaria que ens regalessin a nosaltres, potser només es qüestió d’insinuar-ho a la parella.

En aquesta web trobareu més de 20 regals ideals per a fotògrafs. Els preus van dels 10 € d’aquests braçalets als 300 €. Ja ho veieu, ideals per a totes les butxaques.

Els nens de la Maleta mexicanaSuposo que a hores d’ara coneixeu la història de la Maleta Mexicana i l’exposició que s’està fent al Mnac, a Barcelona. Doncs una altra noticia interessant al voltant d’això, seria la iniciativa de El Periódico i el Mnac d’obrir una web: Els nens de la Maleta mexicana, amb les fotografies d’infants que hi surten i on s’ens convida a que identifiquem als que coneguem.

Pares, mares, avis i demés familiars, a veure si hi trobeu algun conegut, pot ser divertit, no?

El cel de tardor i hivernI per últim una iniciativa que podreu realitzar avui mateix, divendres a la nit, si us ve de gust i si esteu per el Maresme.

Al Museu de Vilassar de Dalt, (que és on acostumem a fer tots els tallers i trobades temàtiques com el Photowalk i Strobist del 26 de novembre) avui a les 21:30h es fa la xerrada El cel de tardor i hivern. Després de la xerrada es fa l’observació a les afores del poble, a 10′ a peu d’allà mateix.

Si voleu conèixer les galàxies i constel·lacions que es poden observar en aquestes nits tan netes de tardor i hivern sense haver d’utilitzar cap aparell òptic, aquesta es una bona opció. I no patiu per la crisi, és una activitat gratuïta.

Espero que tot plegat s’us hagi fet força interessant i profitós.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Els interessants de la setmana”

  1. L’únic escàndol de l’obra d’en Andreas Gursky es que això que ven tan car encara li diguin FOTOGRAFIA. Es una imatge digital que només guarda les aparences d’una fotografia a primera vista. I desprès ens estranyem que tot que figuri com fotografia esta de lo més retocat. Si finalment no ens aclarim quins valors ha de contenir intrínsecament la paraula fotografia estem ben perduts.
    Bon cap de setmana.
    Markus

  2. Jo no n’he vist cap de prop i no puc jutjar, però d’on ho has tret això que dius?

  3. Font: Gerry Badger “La genialidad de la fotografia”, Editorial Blume. Pàgina 201: “Si un atrio no le parece lo bastante amplio, emplea Photoshop ara añadirle un par de plantas, para reflejarlo y duplicarlo,o para eliminar las figuras que le molestan.”