avatar

La Barcelonasfera: inspiració per als fotògrafs

La web que us presentem avui no és de fotografia. Ara bé, si sou d’aquells que us agrada fotografiar llocs originals, si aprofiteu la fotografia per a conèixer coses noves, si busqueu en la fotografia una forma de mostrar allò que no es veu a simple vista i si, evidentment, us agrada anar a Barcelona a fer-hi fotos, però ja n’esteu una mica tips de veure sempre les mateixes fotos de la ciutat comtal, la web que avui us presentem us agradarà.

La Barcelonasfera és, tal i com ho podem llegir a la seva pròpia web, un directori de blocs sobre Barcelona i sobre les seves antigues viles. El nom s’inspira en altres directoris de blocs, com la Penedesfera, l’Ebresfera o la Bagesfera, però té una característica que la diferencia: així els altres directoris agrupen blocs de persones vinculades amb els territoris de referència, en el cas de la Barcelonasfera (com no podia ser d’altra manera, ja que quan parlem de Barcelona les xifres se’ns disparen) la selecció és més restrictiva, i formen part del directori aquells blocs on, com a mínim, el 90% del contingut parla de Barcelona.

El resultat de tot plegat és un fluxe de posts sobre Barcelona on és relativament senzill trobar-hi perles i informacions sorprenents sobre la ciutat, que ens faran venir ganes d’agafar la càmera i anar cap a Barcelona a fer fotos. Com a mostra, uns exemples: sabíeu que a Montjuïc queden les restes d’un antic funicular que pujava la muntanya fins al Palau Nacional? O bé que a l’Eixample encara es poden veure impactes dels bombardejos de la guerra civil (sí, aquests que tanta gràcia fan al senyor Peces-Barba)? O que encara és possible trobar-hi racons com safarejos públics amb el seu pou, envoltats de casetes blanques? Fins i tot, un bloc dedicat a la Barcelona desapareguda informa de tot allò en vies de desaparèixer aviat, per si voleu anar a fer-hi les darreres fotos!

La Barcelonasfera és una iniciativa de l’historiador Dani Cortijo, autor també d’un bloc sobre la història de Barcelona, les Altres Barcelones.

Què, ja hi heu fet una ullada? Us ha donat idees per a fer una excursioneta un dia d’aquests? Doncs vinga, proposeu una sortida al fòrum, segur que més d’un s’hi apunta!

Imatge: fotografia de l’arbre de Nadal dels magatzems Jorba, al Portal de l’Àngel, feta per Francesc Català-Roca, i que hem tret del bloc Barcelofília.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “La Barcelonasfera: inspiració per als fotògrafs”

  1. Fa pocs dies he acabat de llegir el llibre d’en Dani Cortijo “Històries de la història de Barcelona” i m’ha agradat força, una bona idea la Barcelonasfera.