avatar

Rafael Rueda, fotògraf de Manlleu

Com ja és tradició, a EF procurem donar notícia de les donacions de fons fotogràfics que es fan al nostre país, ja que entenem que, si per si soles són una bona notícia, també són alhora un bon exemple que pot facilitar que n’hi hagi més en el futur. I, avui, anem fins a Manlleu per a descobrir-ne una de nova: el fons de Rafael Rueda.

Tal i com podem llegir en la nota publicada pel Museu Industrial del Ter, de Manlleu, Rafael Rueda és un fotògraf de la Plana, nascut a Alcaudete (Jaén) l’any 1929, i traslladat a viure a Manlleu des de 1952. Fou precisament aquí on desenvolupà la major part de la seva obra fotogràfica, i on pertanyen la majoria de les 10.000 imatges que ha donat a la ciutat.

La donació l’ha feta el mateix autor, i les imatges han estat cedides al Museu Industrial del Ter (MIT), una institució que vetlla per la preservació del patrimoni industrial al voltant del curs mitjà del Ter, i que se centra principalment en la indústria tèxtil i les construccions mecàniques. El fons Rueda, precisament, dóna testimoniatge de la transformació social i industrial de la zona de Manlleu entre els anys seixanta i vuitanta del segle XX.

De moment, hem de celebrar que aquesta donació ha començat ja a donar els seus fruits, en una interessant iniciativa que podria ben bé ser recollida per altres institucions receptores de fons. I és que el MIT ha organitzat un taller obert d’identificació de fotografies, on els participants són cridats a ajudar a situar el lloc on van ser preses les imatges, i provar de reconèixer les persones retratades. Les sessions comencen avui mateix, al Centre Cívic Federica Montseny de Manlleu, i es repetiran diversos dimecres. Podeu consultar les dates i els horaris en aquesta pàgina, o bé al Facebook.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.