avatar

Sessió fotogràfica a flickr

Xat sessio fotografica flickrEl passat mes de setembre va sortir una nova manera de compartir les fotos de Flickr. Es tracta del que anomenen “Sessió fotogràfica”.

L’aplicació encara està en versió de probes, però de moment ja és operativa amb els navegadors Chrome, Safari i Firefox, i també està disponible per a iPhone i iPad.

Amb aquest nou invent els usuaris de Flickr poden compartir de manera interactiva les fotos amb la gent que vulguin convidar a la sessió (fins a 10 participants alhora). Els participants de la sessió poden xatejar tots plegats al voltant de les fotos seleccionades i fer anotacions i dibuixar damunt de les fotos en temps real. Tot i que per poder veure les fotos de la sessió no cal ni tan sols tenir compte a Flickr, per xatejar i guixar les fotos sí que cal tenir-hi un compte.  Fins aquí, més o menys, les explicacions de com funciona l’assumpte, que podreu trobar en aquesta adreça: Sessió fotogràfica.

Si algú vol fer la prova, que em faci arribar el seu email i el convidaré a una sessió fotogràfica. La cerveseta o el cafetó, però, l’haurà de posar cadascú.

App Garden de FlickrNo faig cap descobriment si dic que Flickr, a més d’una xarxa socio-fotogràfica, és també un bon viver d’aplicacions relacionades amb la mateixa web (App Garden).

S’hi pot trobar des d’aplicacions pràctiques per pujar-hi les fotografies o per baixar-les a l’ordinador, a aplicacions intrascendents per passar l’estona jugant amb les fotos, passant per eines que mostren les teves fotos amb un look diferent (flickriver, flickeflu, photofront, … ) o que et faciliten la feina si vols “controlar” quan els teus contactes pengen una foto.

Darrerament hi ha molt de moviment amb eines per poder flickejar des de suports mòbils tipus Android i iPhone.

Segur que si hi tafanegeu una estona hi trobareu alguna aplicació que us interessarà. O no!. Aquest vespre mateix (d’ahir dimecres), per exemple, acabo de crear una pàgina web amb les meves fotos en un plis-plas.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.