avatar

Troballes de la setmana

Com que l’Atzu segueix estant de permís degut a les seves obligacions paternals i per no deixar coixa la tarda d’aquest divendres, m’he decidit a fer un article amb el contingut que he anat trobant al llarg de la setmana i que m’ha semblat interessant o si més no m’han encuriosit.

Les noves Canon C300 i C300PLEls de Canon s’han avançat a Nikon, que ens tenia pendents de la seva propera D800 i han presentat dues càmeres que fan vídeo, la C300 i la C300PL. Si us interessa el tema i sou de la “casa”, dir-vos que teniu una gran avantatge doncs ja hi teniu un peu a dins: els objectius amb que les podreu equipar son els que ja teniu, o sigui, qualsevol lent EF de la marca.

En el cas de la PL, només podrà usar les lents amb la muntura PL, això si, però ja teniu coberta una infinitat de variables a la gravació de vídeo com la inclusió de metadades, correccions d’aberracions, la possibilitat de variar diafragmes des del cos, etc …

Aquest és un vídeo del Vincent Laforet gravat íntegrament amb una d’aquestes càmeres.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Porten un sensor Super 35mm CMOS amb prop de 8,29 milions de píxels efectius amb un llarg de píxel més gran que qualsevol càmera de vídeo professional, el que fa que s’hagi pogut augmentar d’una forma molt efectiva la sensibilitat i reduir el soroll. Parlem d’un sensor que ens donarà una gravació en FULL HD (1920 × 1080 píxels) per a cada canal de color (RGB) aconseguint així reduir d’una manera més que acceptable el moiré que s’origina en gravacions de gran qualitat. El sensor es recolza en un nou processador DIGIC DV III.

Lomokino, càmera de vídeo estil LOMOEls amants de lo més clàssic i analògic també esteu de sort. Els amics de la Lomo ens fan reviure la tecnologia més pròpia del segle passat: acaben de presentar la Lomokino, una càmera totalment manual i de 35mm amb que també podreu fer vídeo. Porta una lent de 25mm i amb una velocitat  fixa d’1/100, això si, podreu escollir entre dos diafragmes f/5.6  o f/11), que menys… En un rodet normal de 36 fotogrames, podrem gravar uns 50 segons de “cinema”, de manera que cal anar amb molt d’ull i “rodar” només les preses imprescindibles. La Lomokino surt a un preu de 65€ o de 89€ si la voleu equipar amb el LomoKinoScope, per visionar les pel·lícules que aneu fent si la butxaca us dona. I aquí, com no pot ser d’altra manera i per no menysprear el que ens ofereixen el de Lomo, un altre vídeo.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Ioshutter, aplicació per iPhonePels que tinguin un iPhone també hi han bones noves. Ara disposen de IoShutter, una aplicació completament gratuïta que permet fer servir el mòbil com a disparador per a la càmera. També ofereix la funció de temporitzador programable, per fer exposicions de llarga durada, etc. Però compte, que no serveix de res sense el cable que uneix el vostre iPhone, iPod o iPad amb la vostra càmera rèflex. S’ha de dir tot: només funciona amb Canon, Pentax i Samsung.

Fugint de la tecnologia ens trobem amb que a Barcelona s’ha obert un nou espai on tots tindrem molt a aprendre i molt a ensenyar, concebut per crear, compartir i en definitiva, viure experiències imaginatives i inèdites. Es diu Meeatings23 i neix per atendre les necessitats d’un públic interessat en esdeveniments culturals, gastronòmics i artístics, que al seu torn vulgui gaudir d’experiències innovadores i diferents. I diu que la fotografia hi tindrà un pes especific molt gran, que això sempre és una bona noticia.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Per últim, us deixo un vídeo imprescindible. Una entrevista al gran José Manuel Navia.

Au, doncs, ja ho tenim, per que gaudiu d’aquesta tarda plujosa prèvia a la sortida a la riera de Gualba i al pantà de Sta. Fe del Montseny. Esperem que com a mínim no plogui, que ja serà una sort i podrem fer bones fotos!

Creuem els dits…

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.