avatar

Aquest any, NO ho farem…

Feliç dia dels Sants Innocents!Ja fa uns anys que el 28 de desembre venim seguint la tradició de fer la innocentada. L’any passat parlàvem de que seríem bilingües, el 2009 era una brometa tècnica sobre els sumeris i l’any anterior sobre la compra d’EF per part d’un important portal web.

Portem dies pensant i donant-li voltes, però no ens ve res al cap prou contundent i graciós, que pugui fer broma i que sembli real, encara que duri només uns segons després d’acabar de llegir. De fet, és que sembla que visquem el Dia de la Marmota i que cada dia ens despertem un 28 de desembre, tot és com una gran broma. Si l’any passat la noticia anava sobre la llengua, no creiem que triguem massa a veure coses molt més fortes i que no són mentida.

També ens sabia greu parlar de les retallades del nostre Govern, ja que més d’un, sobretot si sou funcionaris i catalans segur que ho deveu haver notat. Pitjor encara si esteu a l’atur!

Podríem dir que ens venem patrimoni per superar la crisi, però serà difícil superar segons quines noticies. Tampoc podem parlar de política, ja que també sembla una broma el resultat de les eleccions; o potser que anàvem a Madrid a eixamplar fronteres, però amb l’alcaldessa que ara tenen segur que començarem aviat a veure el Cristo Gros a totes les professons; o podríem relacionar EF amb el Ministeri de Ciència, però l’han fet desaparèixer, o de bancs i caixes, de corrupció, o de l’Urdangarin o… podríem fer brometa de que han tret un llibre per curar-se del HDRisme, però n’acaba de sortir un de com curar l’homosexualitat. Broma? No, real. Tot plegat com si estiguéssim 25 anys enrere i per la TV tornen a sortir els Martes i 13, el Duo Dinàmico i una sèrie sobre la Rocio Durcal (tot real). Tant real com que avui diuen que la Casa Real presentarà els comptes, potser es que ens prenen a tots per innocents… Hi pot haver una broma més gran que estar atrapat en el temps? Sí, per exemple que apugin el transport i les autopistes; ha ha ha! Va home va, no pot ser… I tant que és veritat!

Hem de pensar que el Barça es l’únic que se salva de tot això? Potser sí, i tant de bo duri prou aquest continu dia dels innocents. Potser també que despertem del somni quan veiem que si que hi ha calés per pagar a un nou jugador que valdrà ves a saber quants milers de sous de qualsevol altre assalariat.

Per acabar-ho d’amanir, ara diu que preparen un nou projecte de llei, promogut pel Sr. José Ignacio Wert, flamant Ministre de Cultura i incondicional defensor de la draconiana Llei Sinde, segons el qual pretenen aplicar una taxa a totes les imatges fotogràfiques que es mostren o difonen fent servir un suport informàtic, Internet inclòs, sense distinció de si estan destinades a un ús comercial o no. En aquest darrer cas, sembla ser que seran els propietaris dels dominis on es mostren dites imatges els responsables de recaptar la quota de cada un dels autors de les fotografies i liquidar-la mensualment a través de la delegació d’Hisenda que pertoqui. És un cas ben similar a la taxa que grava els suports d’emmagatzemament o reproducció digital, com per exemple discs durs o CDROM, sense importar la utilització, el contingut o la seva procedència. Sincerament, esperem que aquesta nefasta idea no progressi, però comptant amb la majoria absoluta… poca cosa és impossible!

En fi, mirem on mirem sembla que hi ha noticies que hi escaurien molt bé per a l’article d’un dia com avui, on segurament als diaris també els costarà de superar qualsevol noticia real. Per això, hem decidit que avui NO us volem entabanar, que d’això ja se n’encarreguen els polítics, els d’aquí i els d’allà.

El que sí us desitgem, i no fem broma, és que acabeu de passar bé aquestes festes i que mengeu i beveu tot el que pugueu. I l’any que ve, ja veurem!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris14 comentaris a “Aquest any, NO ho farem…”

  1. donç si noi…..jo cada dia em veig menys fotògraf i més pre jubilat mirant una obra (una obra parada evidentment)

    són una colla de mangantes i el poble els importa un rave.

  2. Ja teniu bona raó, ja!! Sóc mestre a l’escola pública-i per tant, funcionari- i avui TAMPOC no hem cobrat el que ens deuen. Ni el 80% ni res. Aquesta ha estat la nostra particular llufa que ens han penjat. I si quan l’Aznar teníem el Parada a la TV per fer-nos semblar que érem al segle passat, la que ara ens espera, pot ser d’antologia. Respecte al que dieu de la llengua catalana, no és només el que apunteu de TV3, sinó també la lenta desaparició de l’immersió lingüística a l’escola amb el vist-i-plau del nostre “govern dels millors”.
    Ja cal que ens calcem, ja!!
    Malgrat tot, bones festes a tothom.

  3. Quin gran article! Riuria si no fos per plorar. M’ha vingut al cap una entrevista a n’en Toni Soler en la que deia que cada vegada els hi costava més trobar gags pel Polònia ja que moltes de les accions dels polítics de veritat superaven la ficció i que de vegades els polítics fins i tot els hi xafaven algun gag ja rodat.

  4. I el meu primer comentari? Perquè l’han esborrat? Que estrany!