avatar

D’enllaç en enllaç: descobrint fotògrafs

"Metamorfosi" per Roc CanalsAquest dilluns, després de contestar el comentari de l’Alícia, vaig fer una volta per la seva pàgina i pel seu Flickr. En no trobar-hi cap novetat vaig començar a tafanejar entre els seus contactes.

Ves a saber perquè, però de seguida em va cridar l’atenció la fotografia Metamofosi d’en Roc Canals, un fotògraf de Barcelona. Potser em recordava una foto d’en Nobuyoshi Araki? Vaig seguir la col·lecció de fotos d’en Roc (de moment ja té 99 àlbums) i tot seguit vaig anar a la seva pàgina photoroc.com, per veure si podía trobar-hi més informació sobre la seva vida i obra. Però a banda d’una interessant sel·lecció de les seves fotos, només hi vaig trobar l’enllaç de retorn al Flickr.

Llavors vaig entrar al seu perfil per esbrinar alguna cosa més i vaig anar seguint alguns dels enllaços que hi té a diversos blocs que l’han seleccionat i a revistes on ha col·laborat.

"Arbres" per Kim HoltermandD’una banda això té l’inconvenient que et desvia del fil que t’hi ha portat, però per l’altra et permet descobrir un munt de camins nous. Val la pena que volteu una estona per aquests enllaços, ja que a més de les fotos d’en Roc, segur que hi fareu descobriments ben agradables.

A l’apartat de fotografia del blog Líneas guia, per exemple, hi podreu trobar fotògrafs com en Kim Holtermand, un fotògraf d’arquitectura i de paisatges establert a Dinamarca. O les fotografies industrials de l’eslovac Branislav Kropilak i les catenàries i punts de fuga de Mónica Lleó.

"Monologues" per Vlad EftenieO l’enllaç al portfoli del fotògraf indonesi Hengki Koentjoro, on podreu gaudir d’una selecció impressionant de les seves fotos, majoritàriament en blanc i negre. El portfoli de Koentjoro està allotjat a la pàgina art limited on, ja que hi som, podem aprofitar-ho i quedar-nos-hi una estona. Segur que hi descobrirem un munt de fotògrafs i de fotografies que ens inspiraran per seguir fent bones fotos. Com per exemple els paisatges desolats i els retrats de Cécile D, les delicades fotos de Nilgun Kara de Turquia, o les del romanès Vlad Eftenie. Sens dubte un web a tenir en compte.

Diuen que una imatge val més que mil paraules. I jo hi afegeixo que abans d’escriure mil paraules, prefereixo gaudir d’una bona foto. Per això plego per avui, que se m’ha girat molta feina.

Per cert, tornant a en Roc Canals, he vist que a Flickr hi té dos àlbums que porten per títol respectivament: En blanco i Blancs minerals. Uns títols molt engrescadors de cara al Concurs Mensual EF febrer ’12, al que encara podeu enviar les vostres fotos.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “D’enllaç en enllaç: descobrint fotògrafs”

  1. Justament aquest ventall inmens de possibilitats de veure bona obra fotografica en la xarxa, es converteix per mi en la seva més gran desventatge: em perdo, la quantitat es inabarcable, em causa mareig. Saltant d’enllaç a enllaç finalment no arribo en lloc. Em sento com un hamster en la seva roda giratoria, sempre en moviment, sense avançar! Prefereixo els llibres i les exposicions. Les primeres per les visites pausades i tranquiles i les segones per fer-ho en companyia, un acte lúdic i social.

  2. Estic d’acord amb tu Markus, i per això amb l’article pretenia fer evident aquest laberint infinit en què tot sovint molts acabent caient-hi de quatre grapes. D’altra banda els llibres tenen l’inconvenient que s’han de comprar i les exposicions, al menys en el meu cas, tenen el problema que són normalment lluny de casa.
    I posats a seguir en el laberint, podries fer el favor de recomanar aquesta pàgina a l’amic DESDEDINS?: monsterbrick

  3. Dit i fet! També a mi m’encanta. Tinc encara un caixa plena de peçes de Lego. Igual els aprofito també per quelcom diferent de lo que estàn pensades aquestes joguines. – Penso lo que cansa de mirar fotografia en la xarxa es la pantalla. Estic fins els nassos de pantalla! Ara estic amb la re-lectura, re-visita dels meus llibres i estic encantat de les coses que veig, que s’em van escapar amb la primera lectura, tan dels textos com de les fotos. El preu només es important el dia de la compra, desprès amb cada visita que fas al llibre et surt de franc. ;-) …per no parlar dels llibres de segona ma, ofertes etc. …