avatar

Pinterest, una xarxa per a foto-adictes

Pinterest, una nova xarxa socialSe que n’hi ha moltes més de xarxes socials, però jo fins ara només en coneixia dues: Facebook i Twitter.  El nombre d’usuaris fa pensar que totes dues han de tindre coses molt bones. Jo també n’hi trobo, però a vegades el més dificil és destriar la informació del soroll. Ahir precisament em van anar molt bé per conèixer de primera mà coses tant bèsties com la càrrega policial als estudiants de València. A part d’aquestes ocasions concretes, trobo que el Facebook, més que compartir, serveix per oferir una certa imatge de nosaltres mateixos: vull que em vegin així i per això comparteixo aquestes coses.

A Twitter, tot i que la informació està més triada, la velocitat és vertiginosa i també n’hi ha tants dels que fan de la seva vida un aparador; que això, en el meu cas, l’hi fa perdre atractiu. Però fa un parell de setmanes vaig decidir provar-ne una altra, després de sentir-ne a parlar molt bé. Es diu Pinterest i aquí no es tracta de tenir seguidors ni amics, lo qual ja em deia que la cosa pintava diferent.

La revista Time el va triar com un dels 50 millors llocs web del 2011 i això suposo que és un bon indicador. Ara te 11,7 milions d’usuaris, molt menys que les dues primeres, perquè en volem mes? ;-)

En definitiva, es tracta només de tornar a tenir aquell suro on hi enganxàvem tot allò que ens agradava. Però ara de forma virtual i no un, sinó tants com vulguem. De fet, el nom ve d’això: “Pin” d’enganxar i “Interest” d’interessant.

Podem entrar i mirar sense participar. Per fer-ho caldrà que ens registrem i després ens preguntarà els nostres interessos, a partir d’aquí i per no començar de 0, seguim als que Pinterest ens ha suggerit. No seguim a l’estil de les altres xarxes, aquí no hi ha interacció. El que fem es veure tot el que ells “re-pinejen” als seus boards (els suros que dèiem) i nosaltres podem “re-pinejar” cap un dels nostres suros, tant senzill com això. Llavors podem anar al perfil dels que seguim i veure quin son els seus boards (o interessos) decidir si continuem seguint-lo o descartar algun board o tots, sinó ens agrada res del que col·lecciona. Si ens agrada podem veure d’on ho ha tret i així podem anar saltant d’un a un altre i veure que te d’interessant i afegir-lo a la gent que seguim.

De fet només es tracta d’això, de col·leccionar imatges, que com veieu és una cosa molt més intima que anar explicant la nostra vida.

Aquí es veu clar si algú és o no interessant, però de fet també ens és igual, l’únic que volem d’ell és saber quines imatges col·lecciona. Aquí no hi han beautifuls (bé, algun potser sí), ve a ser el contrari que a Flickr. Més aviat és un bany d’humilitat quan veus coses tant ben fetes, siguin fotografies, disseny o el que sigui.

I per a que pot ser interessant per nosaltres, podeu pensar? En el nostre cas, podem tenir boards de diferents fotògrafs o col·leccionar imatges per inspirar-nos en aquella futura sessió de retrat, o si més no, per pur plaer. Particularment i per la feina,  jo tinc boards per a diferents projectes, sobretot orientats al disseny i la fotografia.

Tothom hi pot trobar la seva aplicació. Posem pel cas una parella que s’ha de casar aviat: pot col·leccionar idees per a la llar, per les fotos del casament, de regals, de vacances a llocs somiats, de detalls pel casori, del menjar, d’idees en tot cas i per aquest propòsit el Pinterest sembla perfecte.

Dic lo del casament i la parella perquè sembla ser que el public femení és a qui més agrada. Es veu que del 65% al 80% d’usuaris registrat son dones. I ara voldria fer una crida a totes les que ho han provat a que diguin alguna cosa en els comentaris, que sembla que a EF sigui tot al contrari.

Una novetat d’aquesta xarxa social es que també s’hi pot comprar i grans companyies ja s’han interessat per aquesta nova forma de venda. Sembla ser que a d’altres xarxes ho han intentant sense massa èxit i aquí està molt ben resolt.

Jo ja he explicat el poc que sé d’aquesta nova xarxa i les virtuts que hi he trobat, a partir d’aquí, cadascú que ho provi si vol… I ja direu el que us ha semblat.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris11 comentaris a “Pinterest, una xarxa per a foto-adictes”

  1. Bones!

    Acabo de rebre una invitació d’un company de feina i a l’hora de connectar-me només ho puc fer via Facebook o Twiter… no es pot accedir independentment de les dues xarxes?

    • Sí pots accedir de forma independent. Jo tinc linkades les altres dues xarxes perquè trobo practic retwittejar segons què, però sempre entro amb usuari i contrasenya creat especificament pel pinterest

  2. …doncs ja hi soc. No se com va però ja hi soc….

  3. Si Miquel, potser m’he deixat alguna cosa per no allargar massa i d’altres que segurament aniré descobrint, ja que jo també estic tot just començant a utilitzar-lo.