avatar

Stefano Bonazzi: imatges somiades fetes fotografia

"Smoke #7" de Stefano BonazziPotser amb la intenció de plantejar cert contrast amb la proposta que organitzem pel proper dissabte, m’agradaria compartir amb vosaltres el treball d’un artista amb el que he ensopegat recentment. Deixant de banda el possible debat sobre on situa la frontera entre la fotografia i la il·lustració digital, que al final cadascú situa on més li agrada, penso que val la pena invertir uns moments examinant les obres d’aquest personatge.

Stefano Bonazzi és un jove artista digital que viu a Ferrara, Italia. Per crear les seves imatges, sovint combina diferents tècniques, com el dibuix amb carbonets, l’edició digital i la fotografia. Ell mateix es confessa apassionat de l’Art modern, el grafisme digital, el videoart i el disseny arquitectònic.

Com podreu veure, les creacions de Stefano estan impregnades de surrealisme, són fantasies oberta i inquietantment oníriques. Són imatges impecables, executades amb una perfecció tècnica que no fa sinó potenciar el desassossegant que transmeten.

Haig de dir que la feina d’en Bonazzi m’ha impressionat; explora terrenys amb resultats magnífics que aprecio i m’agraden, encara que moltes de les seves creacions s’escapen, des del meu punt de vista, dels àmbits de la fotografia. Però, com deia al principi, no us el presento per encetar una discussió bizantina. Per discutir si són “galgos o podencos” sempre podrem trobar un moment adient, com per exemple al voltant d’una taula amb unes bones plates de calçots, ben menjats i ben beguts.

Ara, no us esvereu abans de temps; l’amic Stefano toca uns quants pals. De fet, tampoc li fa fàstics a la fotografia sense manipulacions, o inclús amb pel·lícula, com podeu veure a les seves galeries Lomo i Films, a Flickr. Bon noi, si senyor!

En qualsevol cas, espero que us agradi el que fa en Bonazzi. Si és així, espero que m’ho digueu. Si no us agrada, doncs també. Per cert, no us perdeu la sèrie “Smoke”!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Stefano Bonazzi: imatges somiades fetes fotografia”

  1. Sí, noi! m’agrada l’obra de l’Stefano… respira solidesa. l’Smoke el trobo molt interessant… individualment són suggerents però col.lectivament tenen molta força… hi dedicaré més temps a observar-lo.

    Gràcies!

  2. Magritte (My time), Chagall (The wind), Dalí (The Migration), aquest noi em porta records surrealistes.