avatar

Taller amb Eduardo Momeñe el 21 d’abril de 2012

Fa uns dies ja ho varem avançar i ja és hora de donar-ne tots els detalls del que serà un dels millors tallers d’espaifotografic d’aquest 2012. Tornarem a tenir l’Eduardo Momeñe el 21 d’abril. Encara falten dies, i segurament farem encara algun altre tallers abans, però segur que després de l’èxit del taller de l’any passat, molts voldran repetir i l’aforament s’ens farà curt. Per tant, no badeu!

Eduardo Momeñe es fotògraf i divulgador, ha escrit gran quantitat d’assajos i articles sobre estètica fotogràfica. Fotògrafs de renom han estat entre els seus alumnes als nombrosos tallers, cursos i seminaris que ha impartit. La revista Fotografias o la sèrie de TV La Puerta Abierta són ja obres de culte pel que fa a la difusió de la fotografia. El seu darrer llibre La Visión Fotográfica, del que se n’ha parlat sovint aquí, és gairebé de lectura obligada per a qui busca entendre els mecanismes i el llenguatge de la fotografia. Us recordem que precissament aquest dies sortegem dos exemplars d’aquest magnífic llibre.

Planteamientos estéticos en la fotografía

Aquest es el títol que l’Eduardo Momeñe ens ha suggerit per a un taller que ens donarà pautes perquè gaudim de la fotografia, perquè la comprenguem, perquè la visquem. Recordeu que l’any passat el taller es va dir Acerca de la mirada fotogràfica i va girar al voltant del llibre que esmentàvem.

Així doncs, enguany tornarem a aprofundir en temes com creativitat, estètica i llenguatge fotogràfic i tornarem a parlar del concepte “educar la mirada”, deixant enrere altres aspectes més tecnològics i centrant-nos a millorar la nostra creativitat i a saber com expressar-nos amb les nostres fotografies.

Us convidem a veure aquest vídeo de SevillaFoto 2010, però plenament vigent, i on el podeu veure tal com és: pla, senzill i savi, obrint-nos les portes del coneixement a cada frase, a cada pausa

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Els objectius del taller són:

  • Comprendre el medi fotogràfic com a mitjà expressiu i creatiu.
  • Ampliar la nostra formació, estimular la nostra afició i aprendre a gaudir-ne.
  • Entendre la fotografia com un mitjà intel·ligent i culte.
  • Aclarir conceptes al voltant de la fotografia.
  • Obtenir certes idees que potser modifiquin certs plantejaments al voltant de la fotografia.

No es tracta d’un taller de reflexió abstracte sobre fotografia, sinó un intent de comprensió del medi fotogràfic perquè les nostres fotografies siguin més conscients i per tant més intel·ligents. Parlarem de grans fotògrafs i d’altres referències culturals que ens ajudaran a millorar, a construir imatges més sòlides, a ser millors fotògrafs. Generarem debat i parlarem de les seves i de les nostres fotografies

La jornada tindrà lloc al Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Maps). L’horari serà de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h, amb un petit descans, cafè i coca, a la primera part.

Si esteu interessats en assistir a aquest taller, no badeu gaire! Encara queden dies, però més val preveure. El preu del taller és de 100€ (90€ en cas de tenir el carnet d’Amic EF) i haureu de sumar-hi 20€ (120€ o 110€ en total) si voleu dinar al restaurant Racó de Can Feliu. Recomanem però que ho feu, doncs és un bon moment per a conèixer gent amb els mateixos interessos, treure dubtes, aclarir conceptes, etc.

Podeu fer l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (indiqueu el nom i telèfon o e-mail de contacte i taller Momeñe). Agraïm als qui ja heu fet la reserva per assegurar-vos la plaça i que ens ha donat una pauta per saber l’interès que ha despertat aquest taller. Esperem també la vostra col·laboració fent efectiu l’import del taller.

I si no podeu venir al taller d’espaifotografic, recordeu que al juliol fa un taller d’una setmana a La Isleta del Moro, Parque Natural de Cabo de Gata-Níjar, Almería. Un molt bon lloc per a un taller així.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Taller amb Eduardo Momeñe el 21 d’abril de 2012”

  1. Un altre Momeñazo!!! Perfecte!!

  2. Imprescindible!!! (El carnet amic d’EF no obra descompte en aquest taller?).