avatar

Vanishing Cultures, un projecte de Dennis Manarchy

Vanishing Cultures

Com que tots aquest projectes tan ambiciosos, utòpics i gairebé impossibles se que atrauen a més d’un de per aquí, vaig a posar-hi el meu granet de sorra virtual i col.laboratiu, a veure si tira endavant.

Dennis Manarchy és un re-nombrat fotògraf que a la seva joventut va fer d’aprenent de l’Irving Penn. Ha guanyat innombrables premis fotogràfics, treballat en grans campanyes publicitàries i les seves obres figuren en col·leccions permanents i museus d’arreu del mon. Però abans de tot això, i després de servir com a tinent en la guerra del Vietnam, va passar una llarga temporada vivint en una tribu d’indis, intentant re-adaptar-se després de tot el viscut. La seva experiència amb la tribu el va canviar per sempre i segurament també hi te alguna cosa a veure amb aquest projecte.

Ell ha desenvolupat i construït una càmera, diguem-ne que amb aparença clàssica, que és capaç de captar la imatge en un negatiu de 137x187cm, que ja us podeu imaginar que a partir d’aquest es poden fer grans ampliacions, segon he vist a la seva web, diuen que de més de dos pisos d’alçada.

Vanishing CulturesPerò el projecte no es només això, sinó que es tracta d’acabar-la com una càmera de manxa plegable, muntar-la dalt d’un camió i embarcar-se en un viatge de 20.000 milles a través de 50 estats americans, amb l’objectiu de crear una col·lecció de fotografies que celebrin i retin homenatge a la història de les cultures americanes que han donat forma a aquella nació:  esquimals, indis americans, cowboys texans, Apalatxes, Cajuns i molts més. Cultures que desapareixen i en un format fotogràfic que aviat compleix 200 anys i que també està en la mateixa tessitura, per tant un doble homenatge el del Sr. Manarchy.

Però aquest projecte només es portarà a terme si troben gent compromesa i que els ajudi a finançar els 50.000$ que preveuen. Així doncs, podeu patrocinar Vanishing Cultures, aquest romàntic projecte, des d’un dolar, que com es diu, no es la mort de ningú.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.