avatar

Develop Tube: el canal de vídeos de fotografia a Internet

Developp Tube a Vimeo: fotografies per mirarSabent que només faig que a assenyalar una obvietat, diria que tothom té ben clar que internet és una de les vies de difusió d’informació i coneixement més potents de l’actualitat. Si fa uns quants anys això mateix es podia dir de la televisió, aquest mitja s’ha vist indubtablement superat pels recursos de tota mena que internet posa al nostre abast: text, imatge, audio, vídeo… A més, tota aquesta informació es transmet sense aturadors ni barreres en la majoria dels casos: el temps i la distància ja ho són cap limitació insalvable. Ni tan sols el poder polític  aconsegueix mantenir ple control sobre aquest flux d’informació, com hem vist durant les revoltes al món àrab dels darrers temps, iniciades i organitzades en gran part des de les xarxes socials.

Doncs resulta que pels fotògrafs també hi ha de tot i força, prou bé que ho sabeu. Tenim al nostre abast noticies, tècniques, coneixements, tutorials, articles, fotografies… Tota mena de materials per alimentar l’anima i el cervell de l’aficionat a la fotografia sense aixecar les parts nobles de la cadira, gràcies a internet.

Plantejat aquest escenari, us vull convidar a fer un cop d’ull a un d’aquests deus d’informació fotogràfica. És el producte de la passió i la feina de l’Erica McDonald, una excel·lent fotògrafa de Nova York que va decidir que encara es podia fer més coses per tal de difondre la fotografia emprant els recursos oferits per internet. Per tal de fer-ho, l’Erica va crear Develop Tube: un canal de vídeos sobre fotografia a YouTube i Vimeo. En aquest canal hi trobareu entrevistes amb fotògrafs, tutorials, conferències, trailes de pel·lícules sobre fotografia… Ben bé de tot!

ja ho entenc que amb la primavera, el bon temps, aquest solet que fa, les floretes i l’alegre brunzir de les abelles, ara el que menys ve de gust es tancar-se a casa i seure a mirar vídeos. El que ara toca és treure la càmera a passejar, que ens toqui l’aire i mirar de fer unes quantes fotos ben maques i lluïdes. En tot cas, quan tornem al cau, cansats i satisfets de la feina feta, potser sí que podem trobar un moment de calma i fer un cop d’ull a aquest generós recull de vídeos.

Si us animeu a visitar Develop Tube i trobeu algun vídeo que us agradi particularment, us convido a que el compartiu als comentaris. Segur que algú us ho agrairà! Jo començo triant aquest vídeo d’un recent fotoreportatge fet a Haiti pel Bruce Gilden, veterà fotògraf de Magnum, a veure que us sembla. Ja us avanço que no són imatges precisament amables, però així estan les coses encara en aquell país, que continua patint les conseqüències del terratremol del 2010.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Develop Tube: el canal de vídeos de fotografia a Internet”

  1. Una bona font d’informació. Començo proposant aquest recull d’Alex Majoli