avatar

FotoPassejades EF: iniciació pràctica a la fotografia

Sovint ens heu demanat que fem tallers de nivell d’aficionat bàsic i amb poca experiència en l’ús de la càmera. Des d’espaifotografic organitzem regularment tallers fotogràfics, com el Curs de Photoshop del proper dissabte amb Lola Montserrat o el que properament farem amb l’Eduardo Momeñe, en general massa especialitzats per a un determinat nivell d’aficionat i com que sempre hem pensat que a EF hi ha lloc per a tothom, volem resoldre aquest greuge ràpidament i de la millor manera possible.

L'Eduard Selva guiant la FotoPassejada a Vilassar de DaltPer això, ens complau anunciar una nova línia d’activitats orientades als que s’inicien en la fotografia digital, als que necessiten un cop de mà per assolir els coneixements fonamentals per poder gaudir plenament de la seva afició i continuar evolucionant positivament. En direm les FotoPassejades EF.

És tant senzill com sortir en colla a fer fotografies i mentre passegem, anar adquirint coneixements de la mà dels dos professionals que en tot moment estaran al nostre costat, explicant-nos conceptes que ara ens poden semblar complexes i solucionant i aclarint tots els nostres dubtes de forma pràctica i individualitzada. En acabar la jornada haurem après i memoritzat un munt de conceptes i trucs que faran que les nostres fotografies millorin de manera perceptible.

Les FotoPassejades, són el que em convé per aprendre?

Els Photowalks, la versió anglosaxona del que nosaltres en direm FotoPassejades, s’han posat de moda, demostrant ser un sistema molt vàlid per entendre amb poc temps i de forma pràctica tots els conceptes fonamentals que ens calen per millorar les nostres fotografies.

A Barcelona concretament hi ha diferents col·lectius i particulars que organitzen periòdicament aquest tipus de taller-trobada. S’acostumen a fer de mitja jornada, però a EF volem oferir un producte diferent: per poc més podràs aprofitar tot el dia passejant, gaudint i coneixent tot el que et cal per a dominar completament la càmera i fer millors fotografies.

Si després de gastar-te diners en una bona càmera, creus les fotos et sortien millor amb la vella o has volgut provar a fer-la servir en mode manual i has acabant fent-ho en automàtic per que no te’n surts, és que necessites un curs pràctic i ràpid que et tregui de dubtes. Així, ben aviat podràs fer les fotos que imaginaves i sempre has volgut fer!

Vine a aprendre els secrets per treure el màxim partit de la teva nova càmera. No cal que et tanquis dins d’una aula, amb les FotoPassejades EF gaudiràs d’un ambient distès, amb aficionats a la fotografia com tu i a l’aire lliure.

D’aquesta manera podràs:

 • Aprendre fotografia tot passejant amb companys amb els mateixos coneixements i necessitats.
 • Entendre de forma clara i per sempre més el funcionament de la teva càmera fotogràfica.
 • Descobrir tècniques i trucs interessants per millorar les teves fotos.

Iniciació a la fotografia al Fòrum Barcelona

Museu de Ciències Naturals (Museu Blau), al Fòrum BarcelonaPosem fil a l’agulla! La nostra primera proposta és una passejada fotogràfica al Fòrum de Barcelona. Aprofitarem el singular disseny dels edificis i els atractius d’aquesta amplia zona de Barcelona per fer les nostres pràctiques fotogràfiques.

Per a l’ocasió comptem amb dos excel·lents fotògrafs amb sobrada experiència. Ells us explicaran els conceptes fonamentals i l’ús òptim de la càmera digital: són l’Edu Selva i en Quim Dasquens. Amb ells us garantim que rebreu la màxima atenció en tot moment i que ningú tornarà a casa amb dubtes per resoldre o preguntes sense respondre.

La passejada es farà el dissabte 14 d’abril i transcorrerà per la zona del Fòrum de Barcelona. Dedicarem la jornada sencera, de 10 del matí a 6 de la tarda, i cobrirem els següents temes:

 • Entendre els controls bàsics: diafragma, velocitat, ISO, distància focal…
 • Els modes de funcionament de la càmera: manual, automàtic amb diferents prioritats d’obertura i exposició (Tv o S), automàtic programat (P).
 • Diferents maneres de mesurar de la llum: matricial o evaluativa, central i puntual
 • Interpretació de l’histograma
 • Us correcte de l’enfocament automàtic (autofocus)
 • El balanç de blancs i el color de la llum
 • Treure profit del flaix integrat
 • Millorar l’enquadrament i composició de les fotos
 • Us artístic de diferents filtres
 • Avantatges del Raw vs jpg
 • I tot el que ha vosaltres s’us acudeixi preguntar

Què hem de portar a la FotoPassejada? No gaires coses:

 • Una càmera reflex digital (DSLR) o compacta avançada, que permeti el control manual.
 • Targes de memòria i bateria ben carregada (una de recanvi si en disposeu)
 • El llibret d’instruccions de la càmera si voleu, per si heu de consultar o aclarir algun detall.
 • Una llibreta o una gravadora per apuntar tot el que ens calgui.
 • Entrepà o carmanyola, per menjar per la zona, mentre ens relaxem o continuem aclarint dubtes.
 • Roba i calçat còmode.

El punt de trobada serà al davant del Museu d’Història Natural (Edifici Fòrum, veure mapa), al Fòrum de Barcelona, a les 10 del matí. Preguem puntualitat!

El preu de la passejada és de 70€ (60€ si teniu el Carnet d’Amic d’EF). La inscripció es formalitza fent l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell i és imprescindible que indiqueu el nom, telèfon i e-mail de contacte al concepte de l’ingrés. També us agrairíem que ens enviéssiu un correu avisant que heu fet la inscripció.

Ens podeu consultar tots els vostres dubtes sobre les FotoPassejades a tallers.ef@gmail.com.

Eduard Selva i Quim Dasquens, els guies de la FotoPassejada

Eduard SelvaL’Eduard Selva és arquitecte, però a l’iniciar els estudis d’arquitectura, aviat s’adona que la càmera fotogràfica serà una eina molt important, a més del llapis, regles i escaires… Comença a fer fotos amb una càmera reflex analògica de funcionament totalment manual. El que al principi eren dificultats (diafragmes, temps d’obturació, profunditats de camp, distàncies focals…) a poc a poc es converteix en un repte i finalment en una passió.

Actualment, l’Eduard combina el treball d’Arquitecte amb el de Fotògraf d’Arquitectura i Docent en cursos de Fotografia i programes com AutoCAD, Photoshop i Lightroom dins d’un nou projecte que ha engegat recentment l’escola Enfoq.cat a Vic. Us convidem a que visiteu el seu web. L’Eduard també és col·laborador habitual d’EF, on publica tutorials sobre tècnica fotogràfica.

En Quim DasquensEn Quim Dasquens és dissenyador gràfic de formació i professió, fotògraf de natura i de tot allò que l’atrau per vocació. Devorador incansable de tot el que envolta la fotografia: llibres, revistes i Internet. Li agrada aprendre, gaudir i poder compartir aquesta passió.

Ha publicat diversos llibres de fotografies en projectes conjunts amb altres fotògrafs i com a treballs propis, com el llibre de l’Scaldarium que podeu trobar al Museu Thermalia o a Internet. Ha exposat a diferents sales, manté un bloc de ​​fotografia i participa en diferents col·lectius fotogràfics a Internet. De les fotos que fa, en podeu veure una mostra a la seva galeria del web 500px. En Quim col·labora també amb Taranna viatges, organitzant tallers fotogràfics.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “FotoPassejades EF: iniciació pràctica a la fotografia”

 1. […] nostres amics de EspaiFotografic obren una nova línia d’activitats orientades als que s’inicien en la fotografia digital, […]

 2. […] de l’Eduardo Momeñe s’està omplint força bé, hi comencen a haver interessats en les FotoPassejades EF , també a la Sortida de Primavera i al taller d’orquídies (que encara ni tant sols hem […]