avatar

“La morada de l’home”, col·lecció Martin Z. Margulies

Foto ColectaniaLa Fundació Foto Colectania és una de les majors col·leccions de fotografia d’Espanya: 2.500 fotografies de més de 60 artistes espanyols i portuguesos, amb treballs des de 1950 fins a l’actualitat. ​​Porta deu anys obrint les portes a altres col·leccions, 25 en total, la majoria privades.

Per celebrar aquesta data rodona han portat un gran conjunt americà, inèdit a Europa: les fotografies de la Col·lecció Martin Z. Margulies seleccionades pel comissari francès Régis Durand.

Friedlander, Florida 001La col·lecció de Martin Z. Margulies, de Miami, es considera una de les 100 millors del món i aquesta és la primera vegada que es mostra a Europa. A través de 50 autors i més de 165 imatges entre fotografies i vídeos, la mostra explora la qüestió de com l’home habita en el món, interactua amb ell, el modifica i, en definitiva, deixa la seva empremta en la realitat de les emocions, de la vida, del treball, de la natura.

Régis Durand —comisari de l’exposició— és ex-director del Centre Nacional de Fotografia francès i del Jeu de Paume de París i responsable del festival Printemps de Septembre à Toulouse.

Segon el director de Foto Colectania, Pepe Font de Mora, el millor són les relacions que s’han creat entre les obres. Veiem, per exemple, a Olafur Eliasson amb William Eggleston, a Walter Evans amb Gillian Wearing; relacions no lineals on cada part és diferent.

Explica el comissari Régis Durand que el títol d’aquesta exposició sorgeix d’un dels últims poemes de l’autor alemany Friedrich Hölderlin sobre la qüestió de com l’home habita el món i del brillant anàlisi que el filòsof alemany Martin Heidegger va escriure sobre ell. En el seu sentit més ampli, aquesta temàtica és una característica essencial en l’obra de molts artistes. No obstant això, investigant l’extraordinària col · lecció de Martin Z. Margulies, ha estat possible crear una exposició que explora els diferents aspectes d’aquest tema a partir de tres àrees que articulen la mostra:

  • Part I. “Construir, habitar: cartografiar territoris”.
  • Part II. “Estar en el món”.
  • Part III. “Fluxos, signes i símbols”.

Aquesta exposició s’exposarà simultàniament en Foto Colectania i en la Fundació Suñol.

Régis Durand ens explica el seu concepte de l’exposició en el següent vídeo, fet durant una roda de premsa.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

En aquest altre vídeo, el col·leccionista Martin Z. Margulies parla sobre la seva col·lecció de fotografia i la seva institució: The Warehouse, a Miami (EUA).

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Com que creiem que és una oportunitat única de veure una exposició com aquesta a Barcelona, que segurament no es repetirà en molt de temps, us convidem a tots a fer-hi una sortida el proper dimecres 7 de març a a les 7 del vespre, per veure la part que hi ha a Foto Colectània.

Mirarem si ens la poden comentar, seria tot un luxe si ens ho fa el propi director, Pepe Font de Mora, com així va ser durant l’última visita que hi varem fer.

Voleu venir? Es una oferta oberta a tothom que ho vulgui, per suposat!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a ““La morada de l’home”, col·lecció Martin Z. Margulies”

  1. […] La morada del hombre. Fotografías de la Colección Martin Z. Margulies Fundació Foto Colectania Julián Romea, 6 D2 Fundació Suñol Passeig de Gràcia, 98 Del 23 de febrer al 16 de juny Si voleu anar-la a veure amb nosaltres […]