avatar

L’ONCE organitza un taller de fotografia per cecs

Es poden fer fotos que mai podràs veure? Pots practicar la fotografia sent cec? Probablement la nostra  resposta immediata seria “no, això és impossible”. Com podem composar, valorar la qualitat o aspecte d’una llum, organitzar una escena o senzillament apuntar la càmera si no hi veiem?

Bé, afortunadament hi ha gent que no té la paraula “impossible” al diccionari. En canvi es diria que paraules com “superació”, “esforç”, “motivació” i d’altres similars les du pràcticament tatuades a l’ànima. Atenent a això, la gent de l’ONCE s’ha atrevit a organitzar un taller fotogràfic per persones cegues, una activitat pionera al món.

Així doncs, resulta que aquest cap de setmana un grup d’invidents han estat a Santa Fe del Montseny fent les fotos que s’havien imaginat prèviament. Per fer les fotografies, han aplicat diverses tècniques i estratègies per tal de suplir el sentit que els manca, parcial o totalment. A partir d’una sel·lecció de les fotografies es muntarà una exposició ben original al Museu Marítim de Barcelona, a l’abril, en la que les fotografies s’acompanyaran d’olors, sons i objectes per tocar.

Us convido a veure el vídeo de la noticia, tal com es va emetre ahir diumenge a TV3, amb el que us fareu una idea més precisa d’aquest valent projecte.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Aprofito per aplaudir aquesta magnífica i singular iniciativa de l’ONCE, així com per expressar la meva admiració i respecte per la gent que demostra que no hi ha obstacles insuperables, si tenim prou il·lusió i  empenta.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “L’ONCE organitza un taller de fotografia per cecs”

  1. Jo també aplaudeixo aquesta iniciativa de l’ONCE. Em sembla una cosa il · lusionant per a tots. Bravo!