avatar

Sempre ens quedarà Girona

Ho reconec, però la meva incapacitat per generar un article aquesta setmana m’està posant una mica neguitós. Fa poc més d’un any tenia la mateixa sensació, tot i que en aquella ocasió vaig sortir-m’en gràcies al llibre de Burton Holmes.

Però aquesta vegada la cosa sembla més greu: a quarts de 10 del vespre de dimecres encara no sé de què escriuré. Ja em disculpareu doncs si improviso una mica.

A veure, ahir vaig parlar amb en Joan, un col·leccionista de càmeres fotogràfiques que un dia ens obrirà les portes de casa seva per mostrar-nos el seu museu particular. Però potser serà millor que no avanci aconteixements i deixi aquesta notícia per més endavant.

Tal vegada podria fer esment d’aquell fotògraf alemany, Klaus Leidorf, que en lloc de trípode fa servir una avioneta Cesna 172 i que cada dia penja una fotografia aèria a Flickr.

O podria recomenar aquesta web de street-art que, tot i no ser una pàgina pròpiament de fotografia, les fotografies hi són ben presents. He trobat especialment interessants les obres anamòrfiques de Fellici Varini, que només es veuen correctament des d’un punt de vista concret. Una manera ben divertida d’aprendre a enquadrar les fotos.

No sé si heu notat que he hagut de recòrrer a vells fils del fòrum poc visitats per allargar la història. Ja sé que no és gaire professional, però …

I si parlés dels llibres que tinc sempre damunt la taula: el de Holmes que he esmentat abans, un de Karl Blossfeldt i un d’Eugène Atget. De Holmes i Blossfeldt ja n’hem parlat en una altra ocasió i l’Atget em sembla que es mereix una entrada més seriosa.

Ja veig que per aquí tampoc no arribaré enlloc i ja són les dues de la matinada! He de prendre una decisió. Ja ho tinc!. Encara que em fa una mica de cosa posar fotos meves en portada, i sense que serveixi de precedent, us convido a acompanyar-me a fer una volta per Girona.

 

 

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Sempre ens quedarà Girona”

  1. Magnífic llibre, Miquel!

  2. Doncs mira Miquel, no hi ha millor manera d’escriure quelcom que les imatges que ens regales. Gracies!!!