avatar

PASSANANT FOTO 2012, el 5 i 6 de maig

Passanant Foto 2012A l’extrem nord de la Conca de Barberà, entre Tàrrega i Montblanc, es troba el municipi de Passanant i Belltall que acull la trobada fotogràfica Passanant Foto que per seté any consecutiu es consolida com una de les trobades imprescindibles en el mon de la fotografia a casa nostra.

Passanant Foto és un microcertamen fotogràfic dirigit a tothom. La filosofia de la trobada fotogràfica  és crear un punt de trobada útil al fotògraf d’afició o professió, on pot veure imatges, relacionar-se, intercanviar experiències, fer contactes, estimular la creació i aprofundir en aquest món que ens ha seduït i ens apassiona, tant en la tècnica com en el concepte.

L’apropament entre fotògrafs i la creació d’un espai per al debat és un dels objectius prioritaris del seu creador i director, el fotògraf Josep Bou.

PASSANANT FOTO 2012

Sense allunyar-nos de la filosofia, que tants èxits i bons moments fotogràfics ens ha donat, encarem la setena edició de PASSANANT FOTO amb el coratge que la situació actual demana. Sabem que no hi ha més remei que ser forts si no volem destruir el nostre teixit sociocultural al qual hem dedicat tants esforços, treball, il·lusions… a construir-lo. Ens complau enormement que el municipi de Passanant i Belltall, amb la seva alcaldessa al capdavant, segueixi apostant per la trobada i celebri el reconeixement i l’èxit que ha assolit al llarg de la seva trajectòria.

Des de PASSANANT FOTO, aquesta trobada que va néixer en un municipi petit i a la qual molts van augurar-li pocs anys de vida, volem dir-vos: moltes gràcies, amics! per acollir-la; per participar en totes i cada una de les activitats que hem programat amb entusiasme; per ajudar-nos en la seva difusió; per fer-ne un referent fotogràfic en el nostre país i el més important, sí, perquè després de sis edicions i amb molts canvis i novetats incorporats, la Trobada Fotogràfica Passanant Foto segueix amb força i amb ganes de lluitar i avançar perquè la fotografia ens apassiona i ens té seduïts.

El dissabte 5 de maig seguim amb el programa bàsic de ponències, inauguracions d’exposicions col·lectives i individuals i la presentació del llibre Viatge a la Conca de Barberà 3 de la col·lecció PassFOTO 13×18, com a cloenda del primer dia de la trobada.

El diumenge 6 de maig, al matí, tindrà lloc l’activitat produeix exposició on els participants presenten al jurat les seves propostes fotogràfiques en format d’exposició, la guanyadora de la qual serà exposada en la propera edició. Clourem la trobada amb les visites guiades a les exposicions; ambdós actes estan oberts per al públic en general.

El primer acte

"PENSAR EN ROSA" a Passanant FotoLa projecció PENSAR EN ROSA, activitat inclosa dins de “PassFOTO mou projectes”, tindrà lloc el divendres 20 d’abril a les 19.00 hores al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus. Els fotògrafs Isidre Pons, Albert Carreras i Lourdes Rué, Maria Gregori, Lourdes Carcedo, Xavi Moix, Joaquim Cabezas, Cori Pedrola, M. Gràcia de la Hoz, Josep M. Casanoves i Jaume Bisbal amb les seves imatges ens transportaran a espais, situacions, escenaris… imaginaris, suggeridors, irreals, però tots ells des d’una excel·lent realització i narrativa fotogràfica. Després de la projecció, com que els autors seran amb nosaltres, s’obrirà un diàleg entre ells i el públic. Més informació sobre l’acte.

El termini d’admissió de fotografies per participar a l’exposició col·lectiva PassFOTO 2012, Fotografies 5. Mòbil, va cloure el passat dijous. Hem de dir-vos que les imatges rebudes són interessants, sorprenents, curioses…; no podem negar-ho, la càmera importa, però l’ull del fotògraf és bàsic. Tots els que hagin participat i que assisteixin a PASSANANT FOTO rebran un CD de l’exposició completa.

Si esteu interessants a presentar-vos a “PassFOTO produeix exposició” encara teniu temps, però us hi heu d’inscriure. Pautes de participació.

I després de Passanant…

Us recordem que poc després de la trobada PASSANANT FOTO, concretament el 19 de maig, en Josep Bou estarà amb nosaltres com a ponent al taller de nu que organitzem des d’espaifotografic i en el contarem també amb la presencia de la model Sandy Martínez.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.