avatar

Pessimisme en temps de flors

Fa un parell o tres de dies al fòrum recollíem la notícia que un fotògraf destruïa les seves obres per no defraudar als seus clients, afirmava. Deu ser com els governs d’estar per casa, que es carreguen l’estat del benestar per fer contenta l’oligarquia financera. Sembla com si tot plegat ens portés a constatar una vegada més el fet inevitable que finalment només els rics tindran accés a l’educació, a la sanitat, a la cultura… També a la fotografia?

Des del web dels mossos d’esquadra, on hi han penjat les fotos de sospitosos de participar en els aldarulls del dia de la vaga, es demana la col·laboració ciutadana per identificar-los. Això m’ha recordat aquest paràgraf de l’article que vaig escriure mesos enrere sobre la Comuna de París:

Molts d’aquests retrats van servir per inculpar posteriorment als comuners empresonats, convertint així la fotografia en una eina judicial i de repressió.

Estarem tornant al “wanted” de les pel·lícules del far-west?

Temps de flors 2012 - Cartell de Mariona NollaFa unes setmanes el fotoperiodista gironí Roger Lleixà presentava el video REINVENTANT EL FOTOPERIODISME, amb una sèrie d’entrevistes a companys de professió, on quedava palès el neguit d’aquests professionals en parlar del present i sobretot del futur del seu ofici. Serà tant sub-exposat com el pinten aquest futur?

Millor que no segueixi perquè em fa l’efecte que aquest article m’està quedant un pèl massa pessimista. Però, què vols?, després de les darreres jornades a hores d’ara només ens queda la copa! I és del rei!

Però sabeu què us dic, per mirar de plantar cara a aquest pessimisme que ens envaeix, demà agafaré la càmera i sortiré a fer fotos de primavera, que és el que toca.

Ah! I d’aquí a quatre dies, el 12 de maig,  comença a Girona un dels 10 destins més interessants d’aquesta primavera, segons la revista National Geographic Traveler: Temps de Flors. Aquest any, a més, el dia 19, les exposicions i els museus estaran oberts fins a les 12 de la nit.

I per als que no puguin passar aquests dies per Girona, des del web tempsdeflors procurarem mostrar-vos el bo i millor d’aquest Temps de flors. Amb il·lusió!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.