avatar

Concurs Mensual EF maig ’12: Bokeh

"Muntanyes" de jordivJa tenim guanyador de l’edició de març del Concurs Mensual EF: l’amic jordiv amb la seva foto “Muntanyes” ha obtingut 44 punts a les votacions, que li atorguen una clara victòria. El segon i tercer lloc són per “I alhora em miro el melic” de l’Olga (31 punts) i “Ull de fotografa” de la Tat (15 punts), respectivament.

Podeu veure totes les fotos presentades a l’edició de febrer del Concurs Mensual a la secció del fòrum dedicada al concurs o bé en aquest àlbum de Picasa.

Com ja varem anunciar, el guanyador s’endú un xec regal per valor de 100€ per gastar a la botiga DiseFotoStore, cortesia del nostre patrocinador DiseFoto. Un magnífic premi al que cal afegir una còpia 30x40cm sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia i una samarreta EF.

Les nostres felicitacions al guanyador pel seu merescut triomf i a tots els participants per la qualitat de les fotografies presentades. A tots, per descomptat, gràcies per participar!

Una mica de Bokeh sempre llueix

La paraula japonesa bokeh es podria traduir aproximadament com “desenfoc”, encara que no sigui tan senzill d’explicar com podria semblar. Més aviat ens referiríem a la qualitat del desenfoc o a la sensació que produeix. Per aquesta edició del Concurs Mensual EF però no cal que filem tant prim: senzillament busquem fotografies on el desenfoc sigui una part important. Tingueu ben en conte que desenfocat no és el mateix que mogut o trepidat, però segur que això ja ho teniu prou clar, oi?

Evidentment haureu de fer les fotografies amb el diafragma més obert que pugueu, aquesta seria una premisa important. L’altre seria trobar un tema o una situació adient per a que la part desenfocada tingui també la seva importància com a element dins la fotografia.

Podem inspirar-nos en aquesta cerca de Google o potser podríem mirar les fotos de l’Àlex Alonso, per a qui és una part important de les seves fotografies, sobretot a l’hora de composar.

Au va, que aquest mes el tema és ben senzill! No cal que espereu a última hora, a veure si ens sorpreneu amb les vostres propostes.

El premi del Concurs Mensual és un xec virtual per valor de 100€ a gastar a la botiga DiseFotoStore. Amb aquest xec podreu comprar el que vulgueu per aquest preu o utilitzar-ho com a pagament parcial d’un producte més car. A més, la foto guanyadora també s’exhibirà al web de Disefoto.

Com és habitual, el guanyador podrà encarregar una còpia de la seva foto de 30x40cm sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia. Per rematar el lot, nosaltres hi afegim una samarreta EF (de color negre o taronja, talla a triar).

Si no teniu clar el funcionament del Concurs Mensual EF, podeu consultar les bases en aquesta secció del fòrum. Si teniu dubtes o preguntes, les podeu formular en aquesta secció. Recordeu que heu d’enviar les fotos per email a concurs.mensual.ef@gmail.com.

Teniu temps fins diumenge 3 de juny a les 24:00h. Com veieu, aquest cop només teniu 3 setmanes per enviar la vostra foto, així que val més que no badeu gaire. Endavant doncs, deixeu volar la vostra imaginació i demostreu del que sou capaços!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.