avatar

El meu besavi era en Batman: fotografies de super-herois a l’antiga

Batman llegint el diari, segons els Germans MarvelliniA cops, un ensopega amb treballs fotogràfics que mostren una singular imaginació, una visió personal, un estil únic o inclús una combinació, sempre variable, de tots aquests factors i algun ingredient més. En el cas que us presento, jo més aviat destacaria el sentit del humor. Ara bé, d’aquella mena que a cops costa de trobar: fi, intel·ligent, inofensiu, discretament transgressor, juganer, trapella i subtilment surrealista.

En aquest terreny del joc i el picar d’ull és que trobo que es mou el treball dels germans Marvellini. En que consisteix? Miraré d’exposar-ho de la manera més prosaica i quirúrgica possible: preneu uns retrats antics de familiars, convenientment emmarcats a l’estil propi de l’època, els hi afegiu els trets propis del uniforme d’alguns dels super-herois més populars de Can Marvel, l’anime japonès o les pel·lícules de terror, entre d’altres, i més o menys ja ho tindríeu resolt. Cal dir que hi ha moltes maneres de fer això que, de manera tan grollera com simplista, he explicat. Però el joc certament guanya interès i atractiu quan es fa amb gràcia, bon gust, impecable execució, estil i sentit del humor.

El resultat? Cal veure-ho per copsar-ho, que veritablement fa de mal explicar i perd tota la gràcia, com ja heu comprovat en el paràgraf anterior. Que més haig de dir-vos, doncs? Veritablement, no tinc més remei que convidar-vos que visiteu vosaltres mateixos les galeries dels Germans Marvellini, per tal que us feu una idea més clara de l’assumpte.

El ventall de possibles qualificatius que podeu aplicar a aquest curiós projecte triar és ben ample: començant amb algun de to escatològic, passant per la banal ximpleria i progressant fins la més excelsa genialitat, si voleu. Sincerament, jo m’he divertit molt mirant-me’l!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.