avatar

Inauguració de l’exposició Ubiquography

Ubiquography sobre el mapaDel 24 de maig al 8 de juny, una trentena de centres de tot el món acolliran l’exposició Ubiquography, una mostra participativa a la que s’exposaran fotografies realitzades per persones d’arreu del món amb
els seus dispositius mòbils i que es projectarà al mateix temps a entitats i centres culturals de diferents països: una persona, un lloc, tot el mon.

Ubiquography és un projecte de Barcelona Photobloggers, coproduït pel Centre Cívic Guinardó, que pretén reflexionar sobre un nou camp d’exploració i creació fotogràfica avui conegut com a iPhoneografia, la utilització de la càmera del mòbil per fer fotografies.

A través d’una exposició col·lectiva, Ubiquography basa el seu lema en la ubiqüitat i la immediatesa, característiques principals d’aquesta nova tendència artística.

Sense la tècnica que requereix la fotografia tradicional, els nous dispositius mòbils, i les seves aplicacions i els seus filtres, ofereixen a l’usuari total llibertat creativa per capturar el moment, les casualitats i l’instant amb la seva càmera del mòbil.

Ubiquography és també un projecte participatiu en xarxa. A través de l’aplicació i xarxa social de fotografia mòbil Instagram, els participants en el projecte capturaran, editaran i publicaran les seves fotografies des del mòbil i a l’instant es mostraran en l’exposició que es podrà veure en diferents punts del món, de manera simultània i en el mateix moment que l’autor publiqui la foto.

Actualment, Ubiquography té més de 500 autors de 50 països i 30.000 fotografies fetes a més de 1.000 ciutats, que es poden consultar a la pàgina web.

Una exposició en temps real: ubiqüitat i immediatesa

Les fotografies publicades a Ubiquography es mostraran a través de dues plataformes: la pàgina web ubiquography.com i l’exposició en el «món real».

L’exposició física es podrà veure del 24 de maig al 8 de juny simultàniament en diferents organitzacions i entitats culturals d’arreu del món. Fins ara, han confirmat la seva participació 29 organitzacions, les quals faran servir diferents tipus de projeccions en funció del centre on tingui lloc l’exposició.

Actualment està obert el període d’inscripció, podent fer la sol·licitud al propi lloc web.

Catalunya

 1. Centre Cívic Guinardó Barcelona
 2. Centre Cívic Casa Groga Barcelona
 3. Centre Cívic Jardins de la Pau El Prat del Llobregat
 4. Centre Cívic Can Felipa Barcelona
 5. Casal de Joves de Sant Just Desvern San Just Desvern
 6. FNAC Arenas Barcelona
 7. FNAC La Maquinista Barcelona
 8. Galeria Maxò Barcelona
 9. Centre de Cultura Contemporània CCCB Barcelona
 10. Escola ESPAI Barcelona
 11. Fotoespai Barcelona centre d’imatge Barcelona
 12. Centre Cívic Carmel Barcelona
 13. Virreina centre de la imatge Barcelona

Espanya

 1. Centro Cultural Noáin Noáin
 2. Civivox San Jorge Pamplona
 3. Civivox Milagrosa Pamplona
 4. Civivox Ensanche Pamplona
 5. Civivox Mendillorri Pamplona
 6. FNAC Donostia Donostia
 7. FILMAC València
 8. Espacio Nido Vigo
 9. A54insitu Zaragoza

Europa

 1. Die Bäckerei Innsbruck, Àustria
 2. iLand Kiev Kiev, Ucraïna

América

 1. Centro Cultural Ciudad Móvil Cartagena, Colombia
 2. Universidad Argentin de la Empresa (UADE) Buenos Aires, Argentina
 3. Malaspina Bar Comodoro Rivadavia, Argentina
 4. La Paternal Espacio Proyecto Buenos Aires, Argentina

Àsia

 1. Art Lounge Gallery Beirut, Líban

www.ubiquography.com

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Inauguració de l’exposició Ubiquography”

 1. Una iniciativa molt interessant, aquesta de la ubiquography. Molt en línia amb els temps que corren i la facilitat per crear i compartir imatges de manera instantània. Està molt bé!