avatar

Lomography Orca: la pel·lícula de 110 ha ressuscitat!

Ara ja fa uns dies vam dedicar un article a parlar de les pel·lícules de 126 i 110 de Kodak, i comentàvem que seria difícil poder tornar-les a veure en acció. Doncs bé, si volíeu llogar-nos com a profetes o taumaturgs, ja podeu treure-us-ho del cap, perquè ja podem dir que la pel·lícula de 110 ha ressuscitat!

Això ha estat possible de la mà de la gent de Lomography, que de mica en mica ens vam acostumant a veure com assoleixen fites aparentment impossibles. En aquest cas, el miracle es diu Lomography Orca 110 B&W, i és la tradicional pel·lícula encartutxada de 110, en blanc i negre i amb sensibilitat 100 ASA.

A la web afirmen, a més, que a les botigues Lomography serà possible portar els rodets perquè els revelin, tot i que, segons diuen (jo no m’ho acabo de creure, però així ho afirmen), a la major part de botigues de fotografia encara avui ens acceptaran aquests negatius. En tot cas, al tractar-se de pel·lícula en blanc i negre, el revelat sempre es pot resoldre per la via domèstica.

Com que de moment Lomo no ha tret cap càmera per a aquest rodet, si algú vol provar-lo haurà de remenar les golfes a veure si hi troba càmeres velles. En aquest sentit, a la web de Lomo han iniciat una campanya perquè els usuaris hi escriguin reviews de les velles càmeres de 110, i ja podeu llegir-hi els dedicats a la Pentax Auto 110 i la Rollei A110.

Així doncs, si teniu alguna d’aquestes càmeres, i ganes de jugar, esteu de sort! I, si el que teniu és una Instamatic, llavors haureu d’esperar, a veure si després d’aquesta li toca el torn a la germana gran!

(Merci @Gothalo per haver-me descobert la notícia!)

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Lomography Orca: la pel·lícula de 110 ha ressuscitat!”

  1. de res Jordi. Quan ho vaig llegir vaig recordar el teu article. Et veig a properes sortides de EF amb una càmera d’aquestes ;)

    a mi el que em faria gracia es que rescatessin també les pel·lícules de 126, per poder fer servir la instamatic que corre per casa dels meus pares i que era la càmera familiar que hi havia per casa quan jo era petit.

    això si, es d’aplaudir aquesta iniciativa per recuperar altres formats, que van ser populars al seu moment.