avatar

Sortida EF 16 de juny: Tren del Ciment i Jardins Artigas

Quan hem tingut ocasió de demanar-vos el vostre parer sobre espaifotografic, molt de vosaltres ens heu suggerit fer més sortides fotogràfiques. Amb el desig de seguir ampliant les activitat que fem, l’Olga Fuenmayor es va encarregar d’organitzar sortides periòdicament.

La primera va ser la de Torroella i ara, a punt de començar l’estiu us proposem una nova sortida: aquest cop ho farem per la zona de La Pobla de Lillet, el dissabte dia 16 de Juny. Serà una dia molt complert en el que gaudirem tant nosaltres fent fotos com els nostres acompanyants, ja que les activitats proposades són atractives per a tothom, inclosos els menuts. Viatjarem amb el tren de via estreta, visitarem el Museu del Ciment a la antiga Fabrica Asland, farem un pícnic als voltants del Santuari del Falgars i acabarem el dia fent una passejada pels Jardins Artigas.

Començarem el dia trobant-nos a les 10:00h a la estació del Tren del Ciment a la Pobla de Lillet. A les 10.30 pujarem al tren per arribar fins al Museu del Ciment. Es tracta de la antiga línea que unia la fàbrica amb Guardiola de Berguedà. Servia per abastir de carbó la fabrica i transportar el ciment que es produïa. A partir del 1914 també va funcionar com a tramvia pel transport de viatgers.

El Museu del Ciment es troba a la Fabrica de Ciment Asland, al paratge del Clot del Moro. Es tracta d’un dels conjunts fabrils més importants de l’industria catalana. És un edifici modernista construït per Eusebi Güell, inaugurat l’any 1904 i que va estar en funcionament fins el 1975.

Un cop feta la visita tornarem caminant fins a on tenim els cotxes. Farem el camí vorejant el riu Llobregat passant per boscos de faigs i de pins. Passarem per davant de la fàbrica de paper Agustí Barral i per la estació dels Jardins Artigas. Un cop arribats tindrem temps de visitar el Museu del Ferrocarril, que es troba a la estació.

Per dinar anirem fins al Santuari del Falgars on hi ha zones de pícnic. Es aquest un santuari que es troba a la serra de Catllaràs, a uns 1.288 metres d’altitud. Acabarem el dia fent una passejada pels Jardins Artigas, construïts per l’Antoni Gaudi i propietat del empresari tèxtil Joan Artigas.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

La sortida tindrà un cost entre 8,60€ i 12,65€ depenent únicament del numero de persones que siguem; a partir de 20 ens consideren un grup i per tant baixa el preu. El preu inclou el bitllet de tren, la visita del museu del ferrocarril, al Museu del Ciment i la entrada als Jardins Artigas, per tant, un dia complert per un preu molt econòmic i en bon ambient.

Per a dinar us proposem aprofitar el bon temps i fer un pícnic: surt més econòmic i ens permet anar més al nostre ritme.

Aquesta es una sortida de caire més familiar en la que tothom pot venir i pot aprofitar el dia. Si ens voleu acompanyar en aquesta activitat, només cal que ens envieu un email amb el vostre nom (o noms si sou més d’una persona). Us hi esperem!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Sortida EF 16 de juny: Tren del Ciment i Jardins Artigas”

 1. Vaig estar fa poc dies, amb un dia plujós i, a pesar de l’aigua i de la llum em va agradar.
  Molt tranquil i sense cap perill pels nanos, als qui els hi agradarà la passejada en tren.
  No tinc cotxe. Si hi ha algun voluntari que em porti des de Barcelona m’apunto. A veure si logro coneixer-vos. Només conec a en Gotalo i a en Miquel “Desdibuix” :)

  Salut!

 2. jo m’apunto. Si no hi ha cap imprevist d’última hora vinc segur.
  salut!

 3. Quina llàstima! El lloc és perfecte per passar un dia genial i la companyia millor, és clar. Però jo hauré d’esperar a noves oportunitats per acompanyar-vos, és una data complicada per la fi de curs de Raquel i les activitats escolars que s’acosten! Passar-ho bé!