avatar

Taller de fotografia a la Zona Volcànica de La Garrotxa, amb Oriol Alamany

La setmana vinent tenim el Taller de Col·lodió  i la següent la sortida familiar i ja podrem dir que som pràcticament a les portes de l’estiu i comencem a entrar en un altre estat mental: fa calor, el dia s’allarga i donen ganes de fer més coses a l’aire lliure que no pas tancats i sota teulada.

Per això pel proper taller EF, el que serà el darrer de la temporada fins que els tornem a reprendre al setembre, hem triat un tema i un ponent que s’adiuen a la perfecció amb tot això que dèiem.

Fotografia de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de l'Oriol AlamanyUs proposem un Taller de fotografia de Natura a la Zona Volcànica de la Garrotxa amb l’Oriol Alamany, pel proper dissabte 30 de juny.

No cal dir gaire més, a hores d’ara, poca presentació li cal a l’Oriol Alamany. Per qui no el conegui, direm que és un fotògraf especialitzat en paisatge natural i fauna salvatge amb renom internacional. L’Oriol és autor de llibres com “Fotografiar la Natura” i “Viatjar amb la càmera”. També col·labora habitualment amb moltes publicacions de prestigi reconegut com National Geographic-España, BBC Wildlife Magazine, Terre Sauvage, Lonely Planet Magazine, Descobrir, Altaïr, etc. A més, ha participat en programes de ràdio, TV i té sobrada experiència fent cursos i tallers sobre aquest tema.

L’escenari que hem triat pel taller també és ben atractiu: la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Fotografia de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de l'Oriol AlamanyAquest taller va adreçat als aficionats a la fotografia que vulguin exercitar la seva capacitat de recerca de motius fotogràfics en un entorn natural, així com millorar la seva tècnica i aplicar-la a la fotografia de natura.

Serà una jornada completa de pràctica sobre el terreny durant la que es treballaran conceptes fotogràfics com els tipus de llum, composició, forma de la imatge, color, selecció del subjecte… L’Oriol explicarà els conceptes i assistirà als participants en la creació de les seves imatges.

El Programa del taller

Començarem trobant-nos a la Plaça Major de Sant Joan les Fonts a les 9:15h del matí. Un cop hi siguem tots iniciarem el taller, procurant ajustar-nos al següent programa:

Fotografia de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de l'Oriol AlamanyLa primera sessió la farem a l’anomenada Ruta de les Tres Colades (veieu quadríptic de l’itinerari), una ruta no tan coneguda com d’altres del Parc però molt interessant fotogràficament. Ens l’ha aconsellat en Llorenç Gallego, un del companys d’espaifotografic que hi viu ben a prop. Ell mateix ens farà de Cicerone.

El recorregut transcorre per una interessant zona de cingleres basàltiques, resultants del refredament de les colades de lava emeses per diferents volcans, amb mostres de bosc de ribera amb espècies de gran valor botànic i mostres d’interessant arquitectura industrial a la vora del riu.

Un cop acabat el passeig agafarem els cotxes i anirem a dinar a la Font Moixina on ens prepararan un fantàstic menú. Podrem quedar-nos fent la sobretaula fins que el sol comenci a baixar i la llum sigui més propicia. Entretant cadascú podrà triar alguna de les fotos fetes al matí i les projectarem, comentarem i debatrem.

A mitja tarda reprendrem la feina i anirem cap al Volcà Croscat, on ens meravellarem amb els colors i textures de les gredes. Quan en tinguem prou i tinguem la feina feta, plegarem.

Inscripcions i consultes

El preu del taller és de 75€ més 25€ del dinar, 100€ en total. El dinar serà al Restaurant Font Muixina. Com és habitual, els posseïdors del Carnet d’Amic d’EF tenen un descompte de 10€.

Podeu fer el pagament mitjançant ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (Molt Important: indiqueu el nom i telèfon i e-mail de contacte i Taller Natura).

Si teniu dubtes, voleu fer alguna consulta o comentari en relació al taller, ho podeu fer per email o a la secció del fòrum d’EF dedicada al tema.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.