avatar

Una trobada pràctica a la Segarra: col·lodió humit

Sortida fotogràfica "La Segarra en col·lodió humit"És dificil de triar un títol per una sortida com aquesta i potser fins i tot resulta un pel confús, però si ho llegiu, de seguida ho entendreu i esperem tanta curiositat que ho vulgueu provar.

Durant el taller de col·lodió humit que varem fer recentment amb l’Alex Mulero varem parlar de fer una sortida per a fer exteriors amb els que s’apuntessin del taller i sembla la idea que va tenir bona acollida en aquell moment.

La Lola Montserrat, en Porre, en Joan López i en Pep Mínguez d’EF hi seran. Per tant, hi hauran quatre càmeres en funcionament; una bona ocasió per a veure de prop aquest tipus d’equip i com funciona aquesta tècnica històrica.

Si sou dels que ja practiqueu la tècnica del col·lodió humit, voleu compartir experiències i voleu portar la vostra càmera i equipaments, estarem molt contents de que vingueu. Si només voleu tafanejar també sereu benvinguts. Si us voleu fer un col·lodió amb un retrat vostre també ho podreu fer, abonant un petita quantitat que fixarem i que serà el valor aproximant del material que s’utilitzi (al voltant dels 30€)

Castell de les Siges, a Florejacs (Segarra). Foto: Jordi Contijoch BoadaLa Segarra és on viu en Joan Porredon i ell ens ha proposat el timing i les localitzacions que podem fer per una sortida tant especial. Sera el dissabte 14 de juliol,  ens trobarem al Castell de Les Sitges (veure mapa), on farem la primera localització i tot el que puguem fins l’hora de dinar, que anirem a Montfalcó Murallat, un poble situat dins d’un turó i emmurallat, un magnific exemple de vila closa. Allà dinarem i farem una mica de sobretaula fins que la calor ens deixi sortir i la llum estigui al seu punt. Llavors ens quedarem als carrerons del propi Montfalcó o anirem al poble abandonat de Montlleó (veure mapa). Allà ens quedarem fent provatures fins que la gent vulgui plegar.

Ja sabem que el juliol es un temps que fa calor i que hi haurà gent de vacances, però hem trobat que potser és el millor moment perquè no es refredi la il·lusió dels que ho varen provar per primer cop al taller. També es una manera molt econòmica i pràctica d’introduir-se en aquesta tècnica per als que encara no ho heu provat.

Recordem però, que no es un taller, sinó que s’organitza més aviat com una trobada d’amics. Per això ho fem sense cap cost, dinar a banda. Per tant, us pot sortir molt a compte aquesta aquesta activitat com a iniciació en aquesta captivadora tècnica fotogràfica.

Us hi esperem a tots, però ens agradaria que ens ho comuniquéssiu per fer una mica de previsió. Si ho feu des de Facebook també val, però us agrairíem un cert compromís si ens dieu que veniu.

Hem obert un fil al fòrum perquè us hi apunteu i perquè pregunteu si teniu dubtes sobre la jornada i tot el que hi farem.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Una trobada pràctica a la Segarra: col·lodió humit”

  1. Haurem de posar la comarca en refresc… ;-))

  2. Jo per un retrat al col · lodió … maaa-toooo! Faré tot el possible per assistir. A més les localitzacions tenen una pinta genial!

  3. Vinc per poc que pugui, ho sabré del cert cap al dia 5

  4. Miro, remiro, apreto, estrujo, canvio i faig el possible en la meva agenda per poder venir! Ho confirmo en uns dies! Una abraçada amics!

  5. José Angel, un col.lodió no mereix que matis a ningú i si no vigiles, et pot matar ell a tu! jajajaja

    Una alternativa a la calor, si estem ofuscats, agobiats i esmaperduts podria ser al meu local de treball que actualment està justet a 20º… una nevereta, vaja!

    Ens veiem!